xcounter
#

Британія послала до Балтії оперативну групу ВМС: готові відбивати атаку РФ

2485
До складу британської групи входять два фрегати і танкер Королівських ВМС, їх супроводжують кораблі флотів країн Балтії
До складу британської групи входять два фрегати і танкер Королівських ВМС, їх супроводжують кораблі флотів країн Балтії

До свого прибуття в Балтійське море оперативна група британських ВМС пройшла тижневе навчання в акваторії Північного моря

В акваторію Балтійського моря увійшла оперативна група військово-морських сил Великої Британії, котра складається із фрегатів HMS Lancaster, HMS Westminster і танкера RFA Tiderace.

Мета походу – захист узбережжя країн Балтії від можливої агресії РФ, відпрацювання взаємодії між флотами Британії, Литви, Латвії та Естонії, пише портал ukdefencejournal.

Читайте також: Оголошені подробиці британських ракетних катерів для України: строки, озброєння та умови будівництва
Очолює формацію британський фрегат HMS Lancaster

Як наголосили в британському Міноборони, це – "перша операція Об’єднаних експедиційних сил, котра проходить керівництвом Великобританії". До свого заходу в Балтійське море загін британських ВМС пройшов тиждень тренувань в акваторії Північного моря.

До формації британських кораблів приєднались тральник Jotvingis та патрульний корабель Selis литовських ВМС, патрульний корабель Jelgava латвійських ВМС і тральник Wambola флоту Естонії.

Свій тральник Jotvingis ВМС Литви придбали в 2006 році у Норвегії

Як передає портал слова британського міністра оборони Бена Уоллеса, країни Балтії – "одні із найближчих та найстійкіших союзників Великої Британії".

Тому - маневрами свого флоту Туманний Альбіон хоче продемонструвати здатність "діяти в складних умовах поряд з нашими союзниками з Естонії, Латвії та Литви".

Патрульний корабель Jelgava Латвія побудувала на власних потужностях. Водотоннажність кораблів цієї серії не перевищує 110 тонн, екіпаж - вісім осіб

Defence Express уже неоднократно розповідав про активізацію сил НАТО, котрі спрямовані на стримування можливої агресії РФ.

Зокрема, на початку березня цього року американські F-15, які базуються у Великобританії, відпрацювали удар по військовим базам РФв Калінінградській області за допомогою ракет JASSM.

А 3 березня цього року два стратегічні бомбардувальники B-1B, які з недавнього часу розміщені на авіабазі у Норвегії, виконали політ біля кордонів РФ у Балтійському морі.

Тральник естонських ВМС Wambola виконує також і функцію штабного корабля
Читайте також: Польща скорочує власний підводний флот: в строю залишиться лише 35-річна Kilo