xcounter
#

Американські F-15E тренувались наносити удари ракетами JASSM по Балтфлоту РФ

1787
Мета навчань – відпрацювати "мережецентричний" бій при відбитті можливої агресії Кремля
Мета навчань – відпрацювати "мережецентричний" бій при відбитті можливої агресії Кремля

При цьому винищувачі F-35 були задіяні для навчань по відбиттю російської ракетної атаки по військам НАТО в Європі

Військово-повітряні сили США провели декілька великих навчань, які були поєднані спільною генеральною метою – відбиття можливої агресії Кремля в Східній Європі, сповіщає портал The Drive.

Зокрема, літаки F-15E із складу 48 винищувального авіакрила, що базується на аеродромі Lakenheath у Великобританії, відпрацювали атаку ракетами JASSM по військовим базам РФ в Калінінградському анклаві, винищувачі F-15C – відпрацювали супровід ударних літаків із крилатими ракетами на борту.

Читайте також: ​Кремль знайшов "відповідь" на американські B-1B у Норвегії - їх будуть збивати Су-27
Американські військові готують до підвіски крилату ракету JASSM, вона ж AGM-158A

Щоправда, лишається невідомим, чи американські військові використовували для навчань бойові JASSM, чи ж їх масо-габаритні макети.

Але цікаво, що для імітації сторони "агресора" американські військові задіяли літаки A-4 Skyhawk, якими володіє приватна американська компанія Top Aces. Зазвичай, армія США такі літаки використовує для імітації ворожих надзвукових дозвукових крилатих ракет.

Стрій літаків A-4 Skyhawk, що належать приватній компанії Top Aces

Власне, американські військові тренувались також відбивати гіпотетичну атаку крилатими ракетами противника.

Для таких тренувань були задіяні неназвані підрозділи протиповітряної та протиракетної оборони США в Європі, а також – літаки F-35, котрі були розміщені на німецькій авіабазі Рамштайн і які виконували зокрема функцію передачі даних для цілевказання.

Балтійськ - головна база Балтійського флоту РФ, котра розташована в Калініградському анклаві

Відомо, що під час цих навчань американські військові також тренувались застосовувати дрони-квадрокоптери, для ведення розвідки в інтересах союзних сил.

Зазначається, що так ВПС США в Європі (USAFE) відпрацювали застосування на практиці концепції CJADC2 – мережецентричного бою проти літальних апаратів та крилатих ракет противника.

Ракетний комплекс "Искандер" все ще лишається загрозою для військ НАТО в Європі, попри ті невдачі, котрі спіткали "Іскандери" під час минулої війни за Карабах
Читайте також: ​Американські B-1B з Норвегії провели "дивне" патрулювання біля кордонів РФ