xcounter
#

​Американські B-1B з Норвегії провели "дивне" патрулювання біля кордонів РФ

Пара "норвезьких" B-1B провели перше патрулювання
Пара "норвезьких" B-1B провели перше патрулювання
2283

Політ стратегічних бомбардувальників B-1B "відредагували"

Стратегічні бомбардувальники військово-повітряних сил США B-1B, які у лютому 2021 року розмістились на авіабазі Орланд у Норвегії, здійснили своє перше патрулювання.

Політ двох літаків здійснювався 26 лютого під прикриттям F-35 та у взаємодії із ВМС Норвегії, повідомляє командування ВПС США у Європі та Африці. Проте у цьому повідомленні є доволі дивна деталь.

Читайте також: США оголосили санкції проти Китаю: як це ускладнює модернізацію B-52
B-1B
Всього у Норвегії розміщено 4 B-1B

Спочатку було повідомлено про патрулювання стратегічної авіації США у "cхідних районах Баренцевого моря".

Річ у тому, що райони Баренцевого моря - це не тільки кордон з РФ біля Мурманська, а і головні військово-морські бази російського Північного флоту, на яких розміщуються основні бойові кораблі, включно з ракетним крейсером "Петр Великий" та атомним підоводним човном К-535 "Юрий Долгорукий". А також Архангельск, біля якого у Сєверодвінську знаходиться "Севмаш", яке виробляє та ремонтує атомні підводні човни.

Североморск база ВМС
База Північного флоту ВМС РФ знаходиться поблизу Мурманска у "закритому місті" Североморск

Проте через 26 хвилин це повідомлення було відправлено на "Норвезьке море".

Додамо, що на фоні розміщення стратегічної авіації США у Норвегії, відбувається і значна активізація флоту та літаків РФ у цьому ж районі. Зокрема, ракетний крейсер "Маршал Устинов" 22 лютого впритул наблизився до кордонів з Норвегією.

А на початку минулого місяця два стратегічні бомбардувальники Ту-160 здійснили політ навколо цієї країни у нейтральному повітряному просторі. Одночасно з ними у небі перебували декілька перехоплювачів МиГ-31, які здатні нести гіперзвукові ракети "Кинжал".

політ ту-160 норвегія
Маршрути польоту Ту-160 та МиГ-31 у лютому

Водночас у Калінінградській області в середині лютого РФ провела навчання з протидії повітряним силам США, заявивши, що збивати американські "стратеги" та крилаті ракети будуть Су-27.

Читайте також: Британський флот може поставити ПКР на патрульні кораблі: покриють нестачу фрегатів та есмінців