xcounter
#

​Кремль знайшов "відповідь" на американські B-1B у Норвегії - їх будуть збивати Су-27

У РФ проти умовних B1B підняли Су-27
У РФ проти умовних B1B підняли Су-27
12715

У Калінінградській області РФ розпочала навчання з протидії повітряним силам США

Російський Балтійський флот розпочав навчання зі знищення американських стратегічних бомбардувальників B-1B, які тепер розміщені на авіабазі у Норвегії всього у годині польоту від Санкт-Петербурга, Калінінграду та Мурманська.

"Винищувачі Су-27 виконають завдання з перехоплення умовних літаків-порушників кордонів Калінінградської області, а також проведуть ракетні пуски по цілях, які імітують крилаті ракети і стратегічні бомбардувальники умовного противника", - цитують заяву Балтійського флоту російські ЗМІ.

Читайте також: Чехія знайшла першого покупця на L-39NG: 12 таких літаків замовив В’єтнам
Су-27 вкс РФ
Су-27 може нести ракети Р-77 із максимальною дальністю пуску до 110 км

Зазначається, що до навчань залучено 10 винищувачів Су-27, які, судячи з усього належать створеній у 2019 році 132-й змішаній авіаційній дивізії, яка базується у місті Черняховськ, Калінінградській області.

Чи будуть російські льотчики відпрацьовувати повноцінний повітряний бій, враховуючи обов’язкове винищувальне прикриття, зокрема літаками F-35, які також базуються у Норвегії, наразі не повідомляється.

F-35 aim-120
F-35 озброєний ракетами AIM-120D із дальністю пуску до 160 км

Зазначимо, що на початку лютого військово-повітряні сили США прийняли рішення розмістили чотири стратегічних бомбардувальників B-1B на авіабазі Орланд у Норвегії. Це рішення у РФ вже розцінили, як "чергову ескалацію з боку НАТО".

Зазначимо, що головним озброєнням стратегічних бомбардувальників B-1B є малопомітні крилаті ракети AGM-158 JASSM із дальністю польоту понад 900 км, які, в залежності від версії, призначені для знищення стаціонарних цілей або кораблів противника.

AGM-158 JASSM
Пуск з B1B крилатої ракети AGM-158 JASSM із дальністю польоту понад 900 км

Додамо, що в умовній зоні відповідальності "норвезьких" B-1B є не тільки Балтика, а скоріше Північний морський шлях, який є для РФ стратегічною артерією та забезпечує можливість видобутку ресурсів за Полярним колом, що становить понад 25% російського валового внутрішнього продукту.

Читайте також: РФ доопрацьовуватиме свій БПЛА "Охотник": льотні випробування не завершаться раніше 2023 року