xcounter
#

РФ доопрацьовуватиме свій БПЛА "Охотник": льотні випробування не завершаться раніше 2023 року

2436
РФ хоче на "Охотник" поставити двигун, що не використовується на жодному серійному літаку
РФ хоче на "Охотник" поставити двигун, що не використовується на жодному серійному літаку

Російський ОПК будуватиме ще три дослідні зразки С-70 "Охотник". В їх конструкцію внесуть зміни за досвідом польотів першого дослідного зразка цього БПЛА

Російський авіазавод ім. Чкалова в Новосибірську (НАЗ) отримав замовлення на виробництво ще трьох дослідних зразків важкого ударного безпілотного літального апарата С-70 "Охотник".

Як зазначає російський портал "Новости ВПК", ці три дослідні екземпляри мають вийти на льотні випробування протягом 2022 – 2023 років.

Читайте також: Безпілотна орда: організація формувань БпЛА в армії Росії нині і в перспективі
Зараз Кремль планує поставити в стрій не менше трьох ескадрилій С-70 "Охотник", що входитимуть до складу майбутніх авіаполків, озброєних Су-57

Зазначається, що в конструкцію другого дослідного зразка С-70 внесуть зміни з досвіду експлуатації першого екземпляра "Охотника", льотні випробування якого почалися в серпні 2019 року.

Вдосконалення будуть стосуватись зокрема систем бортового радіоелектронного обладнання та елементів конструкції планера.

С-70 "Охотник" заслуговує на звання "найважчого безпілотника у світі": РФ заявляє, що польотна маса цього літального апарата перевищує 20 тонн

Серійну конфігурацію матимуть уже третій та четвертий майбутні екземпляри російського дрона "Охотник".

Росіяни також заявили й інші деталі щодо свого проекту ударного БПЛА С-70 "Охотник". Зокрема що цей літальний апарат має бути оснащений реактивним двигуном АЛ-41Ф, який не застосовується на жодному із серійних військових літаків РФ.

І також – що серійне виробництво БПЛА "Охотник" почнеться не раніше 2024 року.

АЛ-41Ф розроблявся для перспективного винищувача МиГ-1.44, роботи по якому РФ припинила ще в 2000 році

Нагадаємо – в грудні 2020 року президент РФ Володимир Путін наказав російському Міністерству оборони прискорити роботи по безпілотному літальному апарату С-70 "Охотник", котрий має на себе взяти функцію "мисливця" за Bayraktar TB2.

Тоді ж С-70 виконав тестовий політ із імітаторами ракет класу "повітря-повітря" на яких була встановлена тільки апаратура наведення.

А уже в січні 2021 року стало відомо, що Кремль вигадав іншу роль для свого дрона "Охотник": перший дослідний зразок С-70 відпрацював вільне бомбометання некерованими 500-кілограмовими бомбами, підвішеними у внутрішній відсік дрона.

Інфографіка із ТТХ дрона С-70 "Охотник"
Читайте також: Мінстратегпром пропонує витратити на створення малорозмірних ТРДД для БПЛА понад 400 млн гривень