xcounter
#

Вільне бомбометання: в РФ похизувались черговим випробуванням БПЛА "Охотник"

14804
Злітна маса дрона С-70 "Охотник" сягає 25 тонн, заявлене бойове навантаження - до 2,8 тонн
Злітна маса дрона С-70 "Охотник" сягає 25 тонн, заявлене бойове навантаження - до 2,8 тонн

Спочатку Кремль планував, що "Охотник" стане перехоплювачем Bayraktar TB2. Але тепер концепція змінилась, і "Охотник" стане морально застарілим безпілотним бомбардувальником.

Конструктори безпілотного літального апарату "Охотник" провели чергове випробування свого дітища. На цей раз "Охотник" відпрацьовував вільне бомбометання некерованими 500-кілограмовими бомбами, підвішеними у внутрішній відсік дрона.

Кремль стверджує, що такі випробування пройшли успішно, пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: Українські двигуни проти російського "Охотника": турецька Baykar розробляє свій дрон-винищувач
Bayraktar TB2
Кремль заявляє, що недавно С-70 "Охотник" пройшов тестовий політ у парі з бомбардувальником Ту-95МС

Коли саме відбулось таке випробування – невідомо. Також відсутні дані, скільки саме 500-кілограмових бомб ніс у польоті БПЛА "Охотник" - одну чи декілька.

Але при цьому Кремль вирішив заявити, що прицільно-навігаційне обладнання "Охотника" дозволяє застосовувати некеровані боєприпаси із точністю, "близької до високоточних авіаційних засобів ураження".

І що при цьому – "Охотник" здатен уражати наземні стаціонарні й рухомі цілі, перебуваючи в автономному режимі та отримуючи зовнішнє цілевказання під час польоту.

Bayraktar TB2
Військові РФ мають нестачу керованого авіаційного озброєння. Тому носіями некерованих бомб виступають навіть важкі літаки Ту-22М3, що розроблялись як ракетоносії

Схоже, в Кремлі вирішили змінити концепцію використання комплексу "Охотник".

Як раніше розповідав Defence Express, на початку грудня 2020 року президент РФ Володимир Путін наказав російському Міністерству оборони прискорити роботи по безпілотному літальному апарату С-70 "Охотник", котрий має на себе взяти функцію "мисливця" за Bayraktarю

Bayraktar TB2
За початковою концепцією, С-70 "Охотник" мав діяти як ведений у парі із винищувачем Су-57. При цьому в набір озброєння "Охотника" мали входити тільки ракети "повітря-повітря" - Р-73, Р-74М, К-74М2, Р-77, К-77М

TB2. 3 грудня 2020 року С-70 навіть виконав тестовий політ із імітаторами ракет класу "повітря-повітря", на яких була встановлена тільки апаратура наведення. Тести на практичне застосування озброєння із БПЛА "Охотник" ще не проводились.

Але тепер росіяни взяли курс на те, щоб перетворити комплекс "Охотник" на безпілотний бомбардувальник із морально застарілим набором озброєння.

Bayraktar TB2
В серпні 2020 року РФ заявила, що має цілий набір прототипів керованих авіабомб для озброєння своїх перспективних ударних дронів
Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна