xcounter
#

Колективний захист від агресії РФ: армія США тренується в Польщі стріляти ракетами Javelin

951
Стрільба протитанковою ракетою Javelin з бронемашини Striker, фото ілюстративне
Стрільба протитанковою ракетою Javelin з бронемашини Striker, фото ілюстративне

Програма навчань також передбачає відпрацювання маневрів бронетанкових підрозділів в складних погодних умовах

Підрозділи 2-го кавалерійського полку армії США проводять тактичні навчання на полігоні Бемово-Піскі в Польщі. Загальна мета навчань - відпрацювання вмінь та навичок, необхідних для захисту Польщі від можливої збройної агресії.

Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: У Міноборони РФ заговорили про необхідність превентивного удару по НАТО

Відзначається, що 2-ий кавалерійський полк армії США відіграє одну із центрових ролей у підтриманні готовності колективних сил НАТО до захисту Польщі. Тому підрозділи цього полку мають регулярно відпрацьовувати свої дії в різних погодних і тактичних умовах.

Під час навчань американські солдати також відпрацьовувати навички по обслуговуванню своєї техніки в складних погодних умовах

Кількість техніки та чисельність персоналу, залучених до цих маневрів – невідома. Зазначається, що для маневрів та стрільб використовувались бронемашини Stryker та переносні протитанкові комплекси Javelin.

Як раніше повідомляв Defence Express, на початку лютого 2021 року командувач військ НАТО у Європі та очільник Європейського командування США Тод Уолтерс сповістив, що плани з виводу 12 тисяч військових армії США з Німеччини – "поставлені на паузу".

Головний "актив" армії США в Німеччині - це півтора десятки авіабаз

Тоді ж стало відомо про наміри США розмістити чотири стратегічних бомбардувальники B-1B на авіабазі Орланд у Норвегії, на якій також розміщені винищувачі п’ятого покоління F-35.

Польоти стартують в найближчі трьох тижнів у арктичних районах та у міжнародному повітряному просторі біля північного заходу РФ. Таке рішення є "для Москви чітким сигналом, що американські військові будуть діяти в стратегічно важливому регіоні та демонстрацією готовності захистити союзників у випадку будь-якої агресії РФ"

Путін
Для Кремля це стратегічна артерія, яка забезпечує життєздатність цілих регіонів країни, значної частини економіки та промислових гігантів від "Норникеля" до "Газпрома"

В свою чергу, наприкінці весни – початку літа у ряді країн Східної Європи та Балкан мають відбутись маневри Defender Europe-2021. Для їх проведення залучать понад 31 тисячу солдат. Defender Europe-2021 стануть наймасштабнішими навчаннями Альянсу у цьому році.

Одним із елементів цього навчання буде масштабне перекидання підрозділів армії США через океан.

обстріли на Донбасі
Російські військові аналітики вже констатують, що сценарій та місце проведення навчань Defender Europe-2021 говорить, що НАТО буде відпрацьовувати дії у районі Калінінграду та ізоляцію тимчасово окупованого Криму
Читайте також: За стандартами НАТО: на півночі України готуються гідно зустріти ворога