xcounter
#

У Міноборони РФ заговорили про необхідність превентивного удару по НАТО

У РФ вважають, що у конфлікті з блоком НАТО в них є лише один шанс
У РФ вважають, що у конфлікті з блоком НАТО в них є лише один шанс
7843

Російські військові вчені розрахували єдиний варіант війни з НАТО

У можливому конфлікті РФ проти НАТО у Кремля є лише один шанс - превентивний удар.

Тобто поки НАТО збиратися розпочати війну - почати бойові дії першими та завдати "неприйнятного комплексного ураження всіма видами озброєння в рамках превентивних дій в умовах навислої над Російською Федерацією загрози локальної війни".

Читайте також: ​В годині польоту від Мурманська та Санкт-Петербурга: США розмістили B-1B у Норвегії
Армія РФ
У РФ вперше заявили про превентивний удар проти НАТО

Саме таке твердження опубліковане у журналі "Воздушно-космические силы. Теория и практика", який видається Військовим навчально-науковим центром ВПС Міноборони РФ, повідомляють російські ЗМІ.

Як йдеться у статті, у випадку початку конфлікту з країнами НАТО, сили Альянсу розпочнуть бойові дії, де головну роль буде виконувати авіація. За лічені години такі неядерні удари знищать російські об’єкти ядерних сил, боєздатні військові частини, пункти управління та зв’язку, енергетику, тощо.

F-35
F-35 у НАТО розглядається, як літак, який здатний прорвати повітряну та наземну компоненту ППО РФ

Тобто у випадку початку бойових дій за сценарієм НАТО, як визнали самі російські військові, у Кремля не буде жодного шансу.

Саме тому у випадку загрози такого нападу РФ має самостійно почати бойові дії та завдати удар силами військово-космічних сил, в якому всі засоби будуть залучені у єдиному розвідувально-ударному просторі.

Ту-160
Для РФ стратегічна авіація розглядається, як один з небагатьох "інструментів" удару на великій відстані

"При реалізації зриву інтегрованого масованого повітряного удару супротивника на початковому етапі необхідно скоординоване застосування авіації з безпілотними літальними апаратами, ракетною зброєю різного призначення, засобами РЕБ, зброєю на нових фізичних принципах в рамках створюваної розвідувально-ударної системи угруповання військ (сил)", - йдеться у статті.

Як стверджують російські вчені, зрив удару НАТО з самого початку призведе до недосягнення цілей операції, а керівництво Альянсу з гарантією відмовиться від її подальшого проведення.

Искандер
Ще один компонент неядерного стримування армії РФ - ОТКР "Искандер"

З боку Defense Express маємо зазначити, що такий "геніальний" план перемоги над НАТО слід розглядати не тільки, як визнання повної неспроможності армії РФ протистояти Альянсу у конфлікті, без використання ядерної зброї, на рівних.

Зокрема, раніше у РФ вже визнали, що США та НАТО, у випадку потреби, може направити понад 1,3 тисячі літаків, 600 ударних БПЛА та 2 тисячі крилатих ракет.

ВПС США
Країни НАТО мають абсолютну перевагу у літаках над РФ

Такий масований авіаційний удар, особливо шляхом високої координації, стане абсолютно руйнівним для боєздатності РФ та не дає шансів довго протистояти у такому конфлікті. Тому для Кремля цілком логічним є варіант "спустити" противника до свого рівня.

С-300
У Міноборони РФ не вірять у здатність витримати повітряний удар НАТО

Головне, те, що запропонування "превентивного удару", фактично, під егідою Міноборони РФ, є першим публічним декларуванням намірів змінити "концепцію стримування".

Якщо раніше Кремль заявляв, що ядерна зброя може бути використана лише у випадку ядерного удару. То влітку 2020 року Путін підписав наказ, за яким використання ядерної зброї можливо "у випадку агресії проти Російської Федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави".

Ядерна зброя РФ
Кремль вже попередив, що готовий використати ядерну зброю у неядерному конфлікті

То тепер почалися розмови, що навіть у випадку загрози неядерного нападу Кремль має завдавати удар першим.

Тому головним питанням залишається: що саме у РФ будуть вважати проявом загрози.І це питання навіть важливіше за те, чи дійсно армія РФ, точніше її повітряно-ракетна компонента, здатна прорвати оборону НАТО.

Читайте також: ​НАТО проведе наймасштабніші навчання Альянсу Defender Europe біля кордонів РФ