xcounter
#

​НАТО проведе наймасштабніші навчання Альянсу Defender Europe біля кордонів РФ

Defender Europe стануть наймасштабнішими навчаннями НАТО у 2021 році
Defender Europe стануть наймасштабнішими навчаннями НАТО у 2021 році
2033

Defender Europe-2021 стануть найбільшими навчанням НАТО у цьому році

Командування НАТО оголосило про значне збільшення кількості військ, які візьмуть участь у навчаннях Defender Europe-2021. Ці маневри мають пройти наприкінці весни - початку літа у ряді країн Східної Європи та Балканах. А участь в них візьмуть понад 31 тисяча військових.

Саме такий намір оголосив верховний командувач силами НАТО в Європі генерал армії США Тод Уолтерс, який підкреслив, що Defender Europe-2021 будуть наймасштабнішими навчаннями Альянсу у цьому році. Додавши, що одним з елементів навчання буде масштабне перекидання підрозділів армії США через океан.

Читайте також: "Оплот" для параду та виставок, відмова від радянського озброєння на Island та навчання за стандартами НАТО: події тижня від Defense Express
армія США
Швидке розгортання армії США у Європі - один з ключових елементів безпеки ЄС

Необхідно зазначити, що командування НАТО значно змістило акценти у підготовці військових. За попереднім планом у 2021 році повинні були пройти навчання у Тихому океані - Defender Pacific. Проте їх вирішили перенести на наступний рік, а вивільнені ресурси направити на посилення обороноздатності у Європі.

До того ж це рішення було оголошено після офіційного скасування виводу частини контингенту армії США з Німеччини.

НАТО
У навчаннях візьмуть участь понад 31 тисяч військових

Своєю чергою, російські військові аналітики вже констатують, що сценарій та місце проведення навчань Defender Europe-2021 говорить, що НАТО буде відпрацьовувати дії у районі Калінінграду та ізоляцію тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: ​ЗСУ отримають нову РСЗВ на заміну "Град": розробки "Берест" та "Верба" об’єднають