xcounter
#

​США зупиняє скорочення військового контингенту у Німеччині

Армія США залишається у Німеччині
Армія США залишається у Німеччині
858

Рішення Дональда Трампа вивести війська з ФРН поставлено на паузу

Плани з виводу 12 тисяч військових армії США з Німеччини вирішено зупинити. Про це повідомив командувач військ НАТО у Європі та очільник Європейського командування США Тод Уолтерс.

За його словами, буде проведений чіткий аналіз цього рішення та лише після аналізу всіх ризиків будуть робитись будь-які кроки. Нагадаємо, що попердній план передбачав виведення військ та їх перерозподіл по базах у Бельгії чи Італії або повернення до США.

Читайте також: Військова допомога США Україні: на що можуть розраховувати ЗСУ
Армія США ВТА
Для амрія США - Німеччина це півтора десятки авіабаз

Нагадаємо, що Німеччина для армії США є важливим форпостом у Європі, в якому станом на 2020 рік було розміщено 38,6 військових. Загалом у країні функціонує півтора десятки баз, які знаходяться виключно у структурі самої американської армії. А однією із їх задач є забезпечення швидкого розгортання військ, які у випадку потреби будуть перекинуті з США.

Армія США
У випадку необхідності армія США має перекинути у Європу основні ударні сили

Таким чином скорочення американського контингенту Німеччині багатьма європейськими аналітиками розглядалось виключно, як значне послаблення безпеки у всьому регіоні. На тлі цього, Польща навіть запропонувала розмістити американські війська у себе.

Водночас тепер баланс сил у Європі, як мінімум залишиться без змін, що дає чіткий сигнал Кремлю щодо майбутніх відносин.

Читайте також: Азербайджан та Туреччина проводять нові спільні навчання: армії обох країн вчаться воювати в умовах зими