xcounter
#

Американські B-1B пройшлись по кордонах РФ на Балтиці: Кремль відповів одним Су-27

B-1B почали постійні польоти біля кордонів РФ
B-1B почали постійні польоти біля кордонів РФ
1138

B-1B розміщені у годині польоту від стратегічних об’єктів РФ

Стратегічні бомбардувальники B-1B, які з недавнього часу розміщені на авіабазі у Норвегії, здійснили політ біля кордонів РФ у Балтійському морі. Як повідомляють повітряні сили США, політ двох стратегічних бомбардувальників відбувся 3 березня.

Винищувальне прикриття забезпечували літаки країн-союзниць по блоку НАТО. Зокрема міністр оборони Польщі повідомив про те, що супровід бомбардувальників здійснювали польські F-16.

Читайте також: Кардинальне переозброєння: разом з гіперзвуковими ракетами есмінець Zumwalt може отримати лазерну зброю
B-1B Чорне море
Фото зроблено у травні 2020 року під час польоту B-1B до Чорного моря

Своєю чергою міноборони РФ заявило, що на перехоплення двох стратегічних бомбардувальників був піднятий один винищувач Су-27, який "супроводив B-1B над акваторією Балтійського моря". Жодного згадування про винищувачі країн НАТО у цьому повідомленні не йшлось.

Додамо, що за офіційно оголошеними планами Кремля саме винищувачі Су-27 мають стати відповіддю на дії B-1B у небі над Балтикою та збивати не тільки літаки, а і крилаті ракети.

B-1B
У Норвегії розмістили лише 4 B-1B

Для "норвезьких" B-1B це вже друге публічне патрулювання біля кордонів РФ, зокрема 26 лютого пара бомбардувальників здійснила політ у районах Баренцевого моря, де розміщені головні бази Північного флоту РФ. Щоправда, через лічені хвилини це офіційне повідомлення ВПС США було відредаговано.

B-1B
B-1B - один з трьох стратегічних бомбардувальників ВПС США

Щодо польоту над Балтикою, то "у прицілі" американської авіації - військові об’єкти Балтійського флоту РФ та бази у Калінінградській області. Зокрема, саме на її території розміщені оперативно-тактичні комплекси "Искандер".

Додамо, що зараз у європейських країнах НАТО проходять навчання з відбиття можливої агресії РФ у Східній Європі. Зокрема, нещодавно американські F-15, які базуються у Великобританії, відпрацювали удар по військовим базам РФ в Калінінградській області за допомогою ракет JASSM.

F-15
F-15 може нести значну кількість високоточної зброї
Читайте також: Конвертоплан CMV-22B вперше доставив двигун для F-35 на авіаносець