xcounter
#

Конвертоплан CMV-22B вперше доставив двигун для F-35 на авіаносець

2566
Конвертоплан CMV-22B вперше доставив двигун для F-35 на авіаносець

"Конвертоплан CMV-22B – чудове доповнення до авіаносця"

"Титани" з 30-ї логістичної багатоцільової ескадрильї (VRM-30) та члени 2-го авіакрила авіаносця (CVW-2) успішно доставили силовий блок F135 винищувача F-35C на борт авіаносця USS Carl Vinson (CVN 70).

Цьому успіху передувала подія у листопаді 2020 року, коли VRM-30, CVW-2 і Vinson здійснили перші посадки, зльоти та заправки конвертоплана ВМС США CMV-22B Osprey з авіаносця.

Читайте також: Конвертоплани армії США V-22 Osprey промчались над Києвом (відео)
F-35C двигун
Доставка двигуна для F-35C на авіаносець – найголовніша задача для конвертопланів CMV-22B

Нині ж конвертоплан продемонстрував, що готовий виконувати одну зі своїх основних задач, а саме доставляти на борт авіаносця двигуни для винищувачів F-35C.

Конвертоплан CMV-22B – це версія V-22 Osprey для ВМС США, який може перевозити вантажі та пасажирів на відстані до 1150 морських миль (близько 2130 км) і вважається ідеальним вибором для забезпечення необхідних транспортних поставок на борт авіаносця для операцій F-35C у морі.

Конвертоплан двигун F-35
"Ми зробили це!", – радіють у 30-й логістичній багатоцільовій ескадрильї

Перша поставка двигуна для винищувача підтверджує концепцію модульного обслуговування літаків у морі й, що найважливіше, підтримує майбутнє розгортання з авіаносців платформ наступного покоління.

Конвертоплан Osprey

"CMV-22B – чудове доповнення до авіаносця. Osprey – надійна логістична платформа, яка не тільки підтримує F-35C, але й збільшує дальність польоту та вантажність всього повітряного крила", – стверджує капітан Метт Трешер, командир CVW-2.

Разом з тим, як повідомляє видання Defence Blog, нещодавно стало відомо, що ВМС США уклали контракт на суму 309,5 млн доларів на виробництво додаткових конвертопланів CMV-22B Osprey.

Читайте також: Уже 26: число гелікоптерів Airbus, які має отримати МВС України у 2021 році, стає все меншим