xcounter
#

Уже 26: число гелікоптерів Airbus, які має отримати МВС України у 2021 році, стає все меншим

2640
Eurocopter EC225 LP Super Puma ДСНС (52 синій) / Фото: Igor Bubin
Eurocopter EC225 LP Super Puma ДСНС (52 синій) / Фото: Igor Bubin

Нацполіція, НГУ, ДПСУ та ДСНС в цьому році мають отримати майже половину з законтрактованих у 2018 році машин

В рамках розвитку системи авіаційної безпеки України підрозділи МВС у 2021 році отримають 26 французьких гелікоптерів.

Про це повідомив Міністр МВС Арсен Аваков в ефірі програми "В гостях у Гордона".

Читайте також: У 2021 році гвардійські авіатори отримають чергові гелікоптери від Airbus (відео)

"Ми вже отримали з 10 різних гелікоптерів (Airbus). В цьому році ми отримаємо ще 26 гелікоптерів", - повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ України.

EC225
Eurocopter EC225 LP Super Puma НГУ (10 "жовтий") / Фото: Igor Bubin

Після закінчення виконання контракту з Airbus Helicopters на закупівлю 55 гвинтокрилих машин моделей H225, H145 та Н125 Україна буде мати третій за величиною парк гелікоптерів у Європі.

"Я хочу створити систему авіаційної безпеки з гелікоптерами, які реально могли б вивозити хворих, рятувати, гасити пожежі. Ми будемо мати третій за величиною парк (авіаційної безпеки в Європі). Тому що попереду Німеччина і Франція", - відзначив Арсен Аваков.

Н125
Airbus Helicopters Н125 ДПСУ / Фото: Oleksandr Datsenko

Значне збільшення інтенсивності постачань нових машин зумовлено завершенням підготовки пілотів та створенням майданчиків обслуговування нових французьких машин.

EC225
В кабіні Eurocopter EC225

"Що стосується системи авіаційної безпеки, то перші дві базові площадки перебувають у Ніжині, тут також знаходяться техобслуговування, ангари, школа підготовки, це база ДСНС, а друга - Нацполіції - у Каневі», - розповів Міністр МВС.

Варто відзначити, що раніше планувалося отримати дещо більше гелікоптерів з Франції. Так, в недавньому інтерв’ю посла Франції в Україні Етьєна де Понсена інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" мова йшла про постачання 27 гелікоптерів Airbus.

H145
Airbus Helicopters H145

"Контракт з постачання гелікоптерів йде дуже добре. У нас склалися дуже хороші й міцні відносини з Міністерством внутрішніх справ, клієнтом Airbus. Зараз контракт реалізується повним ходом, і в цьому році в Україну прибувають 27 нових гелікоптерів, що є великим викликом. Тому що ви можете привезти 27 гелікоптерів, але вам потрібно обслуговування, місце для зберігання машин, навчання пілотів і так далі", - зазначив посол Франції.

H225
Airbus Helicopters H225 НГУ

Своєю чергою, наприкінці січня ц.р. перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомляв про постачання 28 одиниць техніки.

"У планах на 2021 рік – ще 28 гелікоптерів для потреб усіх служб системи МВС, а також запровадження спільно з Міністерством охорони здоров’я системи аеромедичної евакуації та підтримки трансплантології із залученням авіації", - підкреслив Сергій Яровий.

Читайте також: "Мотор Січ" за останні роки продала близько 100 гелікоптерів