xcounter
#

BAE Systems розкрила деякі деталі випробувань моделі винищувача шостого покоління Tempest

2174
BAE Systems розкрила деякі деталі випробувань моделі винищувача шостого покоління Tempest

BAE Systems розповіла деякі деталі щодо розробки перспективного європейського винищувача

BAE Systems представила цифрові технології, які використовуються під час проєктування британського винищувача шостого покоління Tempest. Мета цих технологій полягає в тому, щоб спростити та пришвидшити розробку бойового літака, який планують ввести в експлуатацію до 2035 року.

Йдеться, зокрема, про поєднання змодельованих на комп’ютері цифрових двійників і моделей, надрукованих на 3D-принтері.

Читайте також: Пілот винищувача F-16 програв штучному інтелекту в п’яти раундах поспіль: але є нюанси
Tempest BAE Systems
Модель винищувача Tempest

Так, завдяки новітній технології цифрових двійників, концептуальні форми літака були віртуально спроєктовані та випробувані з використанням високопродуктивних комп’ютерів, здатних обчислювати аеродинамічні характеристики літаків, а також льотчиків-випробувачів, які підіймають Tempest у небо з наземного симулятора.

Після цифрового тестування масштабні моделі були надруковані на 3D-принтері, а згодом їх випробовували в аеродинамічній трубі, щоб фізично перевірити аеродинамічні властивості конструкції за умови різкого вітру, швидкість якого удвічі перевищує швидкість звука.

Дані цих випробувань використовуються для уточнення і формування остаточної конструкції наступного бойового літака Великобританії.

Дослідження є частиною широкої програми з визначення вимог до майбутньої системи повітряного бою і, зрештою, реалізації найпередовішого інженерного проєкту Великобританії – винищувача шостого покоління.

Винищувач шостого покоління
Літак має надійти на озброєння у 2035 році

BAE Systems у тісній співпраці з Rolls Royce, Leonardo і MBDA в рамках Team Tempest досліджує більш як шістдесят технологічних галузей, експериментуючи з різними ідеями, від фізичної форми літака і до складних датчиків, які стануть "мізками" майбутньої системи.

Детальніше про новий винищувач шостого покоління Tempest можна почитати в нашому матеріалі.

Читайте також: На межі штопору: київський НТК "Електронприлад" посилає владі сигнал "SOS"