xcounter
#

На межі штопору: київський НТК "Електронприлад" посилає владі сигнал "SOS"

Фонд держмайна ухвалює кадрові рішення, які можуть поставити хрест на всіх авіаційних проєктах. І все по закону...
На межі штопору: київський НТК "Електронприлад" посилає владі сигнал "SOS"
4545

Виконання низки контрактів в рамках державного оборонного замовлення - зокрема, з модернізаціі винищувачів МіГ-29 та Су-27, гелікоптерів Мі-8 та Мі-24 та інших - несподівано опинилось під загрозою.

Так вважають у трудовому колективі підприємства ПАТ "НТК "Електронприлад" після рішення Фонду державного майна призначити нового керівника, який раніше не мав жодного стосунку до профільної діяльності цього науково-технічного комплексу. Що, власне, порушує вимоги до відбору претендентів на посаду директора за конкурсною процедурою.

Відтак, трудовий колектив та попереднє керівництво розіслано низку листів у всі структури, які опікуються проблемами оборонно-промислового комплексу України. Зокрема, у офіс Президента, Раду національної безпеки та оборони, а також віцепрем’єру з питань стратегічних галузей промисловостей.

Читайте також: Модернізований винищувач МіГ-29МУ2 почав льотні випробування з ракетами класу "повітря-земля" (фото)

У цих листах описується значення та потенціал підприємства для авіаційноі та оборонноі галузі країни. Нині унікальне за своїм значенням ПАТ "НТК "Електронприлад", перебуває у підпорядкуванні Фонду державного майна.

Друга "унікальність" цього підприємства - у тому, що воно розміщене у Києві у надзвичайно зручному для масштабної забудови місці. Неподалік двох станцій метро, у населеній та гарній території столиці.

Тож у листах стверджується, що Фондом державного майна України 20 серпня було проведено конкурсний відбір на заміщення вакантної посади генерального директора ПАТ "НТК "Електронприлад". Попри конкурсні вимоги, обраний комісією Фонду держмайна переможець не має вищої технічної освіти.

При цьому діюча організаційна структура підприємства передбачає, що генеральний директор одночасно є і головним конструктором, який має керувати створенням нових видів продукції та модернізацією існуючих.

МіГ-29
Кабіна пілота фронтового винищувача МіГ-29 ПС ЗСУ (тренування в зоні ООС у травні ц.р.) та модернізованого МіГ-29МУ2 (праворуч) - з приладами та системами від ПАТ "НТК "Електронприлад".

Таке кадрове рішення комісії від Фонду держмайна, м’яко кажучи, здивувало усіх.

"Переможцем конкурсу визначено дiючого адвоката Сербiну Тетяну Володимирiвну. Ми, члени трудового колективу ПАТ "НТК "Електронприлад" глибоко обуренi та стурбованi обранням на посаду генерального директора стратегiчно важливого пiдприємства особи, яка, всупереч конкурсним вимогам, не має вищої технiчноi освiти i досвiду роботи в авiацiйнiй галузi, що неминуче призведе до знищення науково - технiчного потенчiалу ПАТ "НТК "Електронприлад" та неможливостi реалізації визначеноi Президентом України Зеленським В.О. полiтики розвитку авiапромисловоi галузi.

З метою збереження оборонного потенціалу України, безумовного виконання державного оборонного замовлення і подальшого успішного розвитку стратегічного важливого для економіки та безпеки держави підприємства колектив підприємства "Електронприлад" просить звернути особливу увагу та в межах своїх повноважень не допустити знищення системоутворючого підприємства авіаційної галузі", - стверджується у листах-зверненнях трудового колективу до усіх органів влади, включно з віце-прем’єром з питань стратегічних галузей промисловості.

Ан-178
Без приладів та устаткування, який виготовляяє ПАТ "Електронприлад" літака Ан-178 просто не буде...

Довідково:

ПАТ "НТК "Електронприлад" є провідною організацією авіаційної галузі України у частині створення бортового авіаційного обладнання літальних апаратів. Це підприємство, власне, є цілісним приладобудівним комплекс з замкненими науково-дослідними, проектно-конструкторськими, технологічними та виробничими циклами.

Впродовж 58 років підприємство розробляє, виготовляє, ремонтує та модернізує бортове радіелектронне обладнання для літаків та вертольотів, що створюються та модернізуються в інтересах цивільної та військової авіації.

"Електронприлад" на сьогодні є одним з ключових підприємств при проведені робіт з модернізації літаків МіГ-29 та Су-27, Су-25, модернізаціі вертольотів Мі-2МСБ, Мі-24П, Мі-8, Мі-8МТ, Мі-8МСБ, капітального ремонту Л-39 в інтересах Збройних сил України.

Також від стабільної роботи підприємства залежить стан та перспективи виконання зовнішньоекономічних контрактів на постачання авіаційноі техніки. Включно з ремонтом усіх військово-транспортних літаків марки "Ан", та, зокрема, з постачанням нового зразка Ан-178 до Перу.

Читайте також: "И снова здравствуйте": ізраїльська компанія Elbit Systems готова модернізувати українські МіГ-29