xcounter
#

Завод "Маяк" провів випробування сигнальних мін СП "Спалах-1" (відео)

4929
Радянська сигнальна міна СМ-320 на позіції
Радянська сигнальна міна СМ-320 на позіції

На оборонному підприємстві продовжують опановувати та покращувати різні зразки озброєння, котрі до цього часу не виготовляли в Україні

Прес-служба ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") оприлюднила відео з випробувань сигнального піротехнічного виробу СП "Спалах-1".

Відзначається, що ця розробка київських зброярів є українським аналогом радянських сигнальних мін СМ-320 з розширеними можливостями.

Читайте також: Влітку Завод "Маяк" почне випробовування піхотної версії великокаліберного кулемета КМ-12,7

Зокрема, окрім традиційного ініціатора "дротовою розтяжкою", у зразку від Заводу "Маяк" реалізована можливість підключення пристрою датчика руху. Може бути виготовлений у сезонному або ландшафтному забарвленні.

Спалах-1
Випробування піротехнічного виробу СП "Спалах-1"

СП "Спалах-1", першою чергою, призначений для охорони бойових позицій, арсеналів та складів від проникнення диверсійно-розвідувальних груп ворога. Крім того, цей піротехнічний засіб може бути використаний як нелетальний пристрій, яким позначається територія мінного поля.

СМ-320
Радянська сигнальна міна СМ-320

"На відео випробування пілотної партії, яка була закладена у 2015 році. Всі елементи піродинаміки спрацьовують, стійкість хімічної композиції до зберігання підтверджена часом. Готові до постачання у Збройні Сили України", - наголошують у прес-службі підприємства.

Спалах-1
Випробування піротехнічного виробу СП "Спалах-1"

Нагадаємо, останнім часом на ПАТ "Завод "Маяк" активізували багато більш ранніх проектів та почали працювати над новими.

Маяк
Великокаліберні снайперські гвинтівки 12,7 та 14,5 мм від ПАТ "Завод "Маяк"

Зокрема, за минулий рік були представлені такі зразки стрілецького озброєння як, дві далекобійні гвинтівки великого калібру – снайперська "Володар обрію" (калібру 12,7х114 HL) та антиматеріальна "Нічний хижак" (калібру 14,5 мм), великокаліберні танкові (КТ-12,7) та піхотні (КМ-12,7) кулемети та мультикаліберна платформа "КалашНаш".

КТ-12,7
Дослідний зразок великокаліберного кулемета КТ-12,7 від ПАТ "Завод "Маяк"

Також на підприємстві працюють над створенням невеликих некерованих боєприпасів (своєрідних мінібомб) для ударних дронів, як то КЗ-4800 та РКГ-1600, а також їх навчально-імітаційних версій.

НІ-КЗ-4800
Навчально-імітаційні боєприпаси НІ-КЗ-4800 та HІ-РКГ-1600 від ПАТ "Завод "Маяк"

Крім того, на Заводі "Маяк" запущена лінія з виробництва запасних частин до спареної зенітної установки ЗУ-23-2, продовжується серійне виготовлення кулеметів КТ-7,62 для бронетехніки та розпочався гарантійний ремонт 120-мм мінометів М-120-15 "Молот". До того ж на підприємстві представлена й доопрацьована версія цього міномету.

Читайте також: Чим оновлений міномет "Молот" відрізняється від попередника: відбулася презентація модернізованого озброєння (відео)