xcounter
#

Завод "Маяк" розробив ще один боєприпас для ударних БПЛА (фото)

7354
Навчально-імітаційний боєприпас НІ-КЗ-4800 від ПАТ "Завод "Маяк"
Навчально-імітаційний боєприпас НІ-КЗ-4800 від ПАТ "Завод "Маяк"

Бойова версія нового кумулятивного боєприпасу потенційно здатна знищити будь-який бойовий танк

Як повідомила прес-служба ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), наразі створюється навчально-імітаційна "мінібомба" НІ-КЗ-4800.

При цьому, її розробка проходить у фактичному масогабариті бойової версії КЗ-4800 (яка власне створена на основі промислового кумулятивного заряду КЗ-6, що призначений для пробивання отворів в сталевих плитах, броньових заслонах, залізобетонних і бетонних плитах та стінах).

Читайте також: Завод "Маяк" та "Аеророзвідка" випробували ударний дрон на навчаннях ЗСУ (фото)
НІ-КЗ-4800
Промисловий варіант КЗ-6 та створений на його основі авіаційний навчально-імітаційний боєприпас НІ-КЗ-4800 від ПАТ "Завод "Маяк"

У конструкцію бойової частини НІ-КЗ-4800 (вага якого аналогічна бойовій версії - 4,8 кг), що призначена для тренування операторів ударних БПЛА, закладено варіанти БЧ: світло-звукошумовий блок та димогенеруючий блок для фіксації влучання у нічний та денний час відповідно.

HІ-РКГ-1600
Бомбардування цілі навчально-імітаційним боєприпасом HІ-РКГ-1600 з ударного мультикоптера ГО "Аеророзвідка" цілей на недавніх випробуваннях

При цьому відзначається, що корпус та елементи боєприпасу друкуються на 3D принтері. Наразі тривають заводські випробування НІ-КЗ-4800 спільно з фахівцями ГО "Аеророзвідка".

Варто додати, що вибухом стандартного заряду КЗ-6 в повітрі або під водою пробивається броня товщиною до 215 мм, залізобетонна плита товщиною до 550 мм або ґрунт на глибину до 800 мм.

HІ-РКГ-1600
Навчально-імітаційні боєприпаси HІ-РКГ-1600

Нагадаємо, дещо раніше ПАТ "Завод "Маяк" повідомив про успішні випробування під час навчань ЗСУ некерованих навчально-імітаційних боєприпасів HІ-РКГ-1600 (вага 1,6 кг). Цей боєприпас ідентичний розробляємому на держпідприємстві бойовому кумулятивному боєприпасу РКГ-1600.

Читайте також: Завод "Маяк" опанував серійне виробництво ЗІП для зенітних установок ЗУ-23-2