xcounter
#

Завод "Маяк" опанував серійне виробництво ЗІП для зенітних установок ЗУ-23-2

4528
Комплекти ЗІП для 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2 виробництва ПАТ "Завод "Маяк"
Комплекти ЗІП для 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2 виробництва ПАТ "Завод "Маяк"

Також на підприємстві анонсували початок серійного виготовлення ЗІП для капітального ремонту ЗУ-23-2

Як повідомила прес-служба ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") наразі на підприємстві вже запущена лінія з виробництва запасних частин до спареної зенітної установки ЗУ-23-2.

Таким чином, на українських підприємствах ОПК буде повністю завершений весь цикл виробництва найбільш важливих частин та ремонту цієї простої та ефективної зброї.

Читайте також: Завод "Маяк" вперше презентував дві великокаліберні гвинтівки з дальністю стрільби 3 км (відео)

Нагадаємо, у середині 2019 року пройшли визначально-відомчі випробування 23-мм стволів КБА40 для установки ЗУ-23-2, розроблених та виготовлених за власні обігові кошти на заміну радянських 2А14 КБ "Артилерійське озброєння". Цей виріб вже допущений до експлуатації та закуповуються Збройними силами України.

Крім того, відомо, що у першій половині минулого року (квітень – травень) фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки проводилися визначальні відомчі випробування української модифікації ЗУ-23-2.

ЗУ-23-2
Випробування ДНДІ ВСО ВТ локалізованої та модернізованої в Україні 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2 у квітні 2020 року

За результатами цих випробувань очікувалось направлення дослідного зразка на підконтрольну експлуатацію у ЗСУ з подальшим прийняттям цієї модифікації ЗУ-23-2 на озброєння українського війська.

ЗУ-23-2
Зенітна установка ЗУ-23-2 та міномети від ТОВ "КВП "Українська бронетехніка" під час презентації зразків українського озброєння делегації Бразилії у грудні 2020 року

Варто додати, що в ДНДІ ВСО ВТ не вказувався виробник зенітних установок, однак відомо, що роботи з модернізації та виготовлення зенітної системи ЗУ-23-2 проводились, зокрема, ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка".

Читайте також: Танковий кулемет від Заводу "Маяк" на випробуваннях успішно відстріляв 25 тисяч пострілів (відео)