xcounter
#

Танковий кулемет від Заводу "Маяк" на випробуваннях успішно відстріляв 25 тисяч пострілів (відео)

3629
Танкові кулемети КТ-7,62 виробництва АТ "Завод Маяк" та ящики з відстріляними гільзами
Танкові кулемети КТ-7,62 виробництва АТ "Завод Маяк" та ящики з відстріляними гільзами

Успішні результати періодичних випробувань затвердили представники Військового представництва Міноборони

Як повідомили у прес-службі ДК "Укроборонпром", танковий кулемет КТ-7,62, виробництва АТ "Завод Маяк" впродовж 15 діб проходив кліматичні випробування та 10 днів випробування на живучість.

Під час тестів було перевірено справність роботи кулемета в усіх можливих кліматичних зонах та проведено 25 тисяч пострілів, що було підтверджено 22 вересня ц.р. представниками Міністерства оборони.

Читайте також: ХКБМ почало закупку комплектів складових для 17 нових машин на базі БТР-4

"Вперше в Україні кулемет цього сімейства підтвердив свої характеристики на періодичному випробуванні, успішно відстрілявши 25 000 пострілів. Для порівняння – стандарт НАТО для аналогічного типу озброєння – 15 000 пострілів, а наш кулемет відстріляв 25 000 і виглядає як новенький! Хочу підкреслити, що кулемет КТ-7,62 Заводу "Маяк" на 100% складається з українських складових і є найбільш потужним у калібрі 7,62 серед подібних кулеметів", - відзначив заступник голови правління з виробництва АТ "Завод Маяк" Олександр Гордєєв.

За його словами, представники Міноборони самі обрали 2 кулемети з партії для проведення кліматичних випробувань та випробувань на живучість й особисто супроводжували усі етапи перевірки.

Нагадаємо, саме такі КТ-7,62 було встановлено на партію з 45 БТР-4Е, контракт з виробництва яких нещодавно був успішно завершений ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова".

КТ-7,62
Партія з 5 нових кулеметів КТ-7,62 для бронетранспортерів БТР-4Е передана ХКБМ у травні 2020 року

Варто додати, що "Завод Маяк" планує надалі розробити версію кулемета КТ-7,62 під набій 7,62х51 NATO. Очікується, що ці роботи будуть завершені впродовж року.

Крім того, представники вітчизняного підприємства розробили інноваційну піхотну "гармату" калібру 14,5 мм й незабаром збираються почати її випробовування.

Читайте також: Міноборони в рамках ДОЗ-2020 закуповує 120-мм міномети в Болгарії