xcounter
#

ХКБМ почало закупку комплектів складових для 17 нових машин на базі БТР-4

4899
БТР-4Е на військовому параді на честь Дня Незалежності України
БТР-4Е на військовому параді на честь Дня Незалежності України

Державне підприємство замовило численні комплектуючи на 15 БТР-4Е, БТР-4К та БРЭМ-4РМ

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" (входить до складу ДК "Укроборонпром") замовило близько 17 комплектів складових частин для БТР-4 та машин на базі цієї моделі.

Відповідні численні тендери розміщені на електронному майданчику державних закупівель ProZorro.

Читайте також: ХКБМ в наступному році розраховує отримати від ЗСУ великий контракт на БТР-4 та ТКБМ "Дозор-Б"
ProZorro

Зокрема мова йде про закупівлю "за конструкторською документацією Замовника, під контролем ВП МОУ" механізмів перезаряджання гармати, колісних редукторів, карданних валів, комплектів зовнішньої та внутрішньої тяги, лебідок, механізмів піддтягу та інших деталей та комплектуючих для щонайменше 15 БТР-4Е, одного БТР-4К та одного БРЕМ-4РМ.

ProZorro

Частина тендерів тільки но з'явилася (дата оприлюднення 4 вересня ц.р.) а на більш ранніх (від середини серпня ц.р.) вже обраний потенційний переможець, який очікує рішення.

БТР-4Е

Дата постачання комплектуючих, місцями, викликає подив – хоч вочевидь, що деталі замовляються для однієї партії машин, кінцевий термін постачання на одні вказується на 31 грудня цього року, на другі – 31 грудня 2021 року, а на треті - 31 грудня … 2055 (!!!) року.

ProZorro

Нагадаємо, 13 серпня ц.р. ХКБМ відзвітувало про передачу військовим фінальної партії з чотирьох БТР-4Е, закривши цим відновлений у листопаді 2019 року контракт на постачання Збройним силам 45 нових БТР, який був укладений ще у 2016 році.

БТР-4К
Командирська машина БТР-4К виробництва ХКБМ

Під час візиту в Харків Віцепрем'єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, директор ХКБМ Яків Мормило висловив надію на ще одне велике замовлення від Міноборони на наступний рік (ще 45 БТР-Е та невизначену кількість ТКБМ "Дозор-Б").

БРЕМ-4РМ
БРЕМ-4РМ виробництва ХКБМ

Також відомо, що ХКБМ має поставити до кінця цього року вісім БТР-4Е Національній гвардії України (з партії у 10 одиниць було поставлено лише дві машини). Цей контракт вартістю у 220 млн грн був укладений ще у 2017 році й мав бути виконаний до серпня 2018. Проте з відомих причин був заморожений й відновлений лише у травні цього року.

Читайте також: "Укроборонпром" вирішив "кинути" Нацгвардію на бронетранспортери