xcounter
#

ХКБМ в наступному році розраховує отримати від ЗСУ великий контракт на БТР-4 та ТКБМ "Дозор-Б"

3987
ТБКМ "Дозор-Б" на навчаннях 95-й ОДШБр липні 2019 року
ТБКМ "Дозор-Б" на навчаннях 95-й ОДШБр липні 2019 року

Про свої плани керівництво державного підприємства повідомило під час візиту Віцепрем'єр-міністра Олега Уруського

Нагадаємо, за день до візиту в Харків Віцепрем'єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України (13 серпня ц.р.), прес-служба ДК "Укроборонпром" відзвітувало про передачу останньої партії БТР-4Е.

Таким чином ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" закрило відновлений у листопаді минулого року контракт на постачання Збройним силам 45 нових бронемашин, який був укладений ще у 2016 році.

Читайте також: Олег Уруський: В "Укроборонпромі" незабаром буде змінено керівництво й вся команда, яка працювала останній рік

Під час візиту Олега Уруського йому продемонстрували виробничі потужності ХКБМ та показали військову продукцію, що виробляється на підприємстві. Один з нових БТР-4Е керівник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості навіть обкатав особисто.

"Нашому підприємству 91 рік у цьому році. Працює 950 осіб, з них 450 – конструктори, інші – робочі. Займаємося розробкою всієї легкої колісної бронетанкової техніки, також важкої гусеничної", - розповів Олегу Уруському директор ХКБМ Яків Мормило.

За його словами, після успішного завершення цьогорічного контракту на постачання БТР-4Е, на наступний рік на КБ Морозова розраховують також отримати замовлення від Міністерства оборони – на ще 45 БТРів та тактичні бойові колісні машини "Дозор-Б".

Варто також додати, що у липні цього року ТКБМ "Дозор-Б" була нарешті прийнята на озброєння збройних сил України.

Читайте також: ХКБМ передав фінальну партію БТР-4Е Міноборони (відео)