xcounter
#

ХКБМ передав фінальну партію БТР-4Е Міноборони (відео)

2005
Колонна БТР-4Е прямує до Києва / Фото: "Укроборонпром"
Колонна БТР-4Е прямує до Києва / Фото: "Укроборонпром"

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" передало Збройним силам останні чотири бронемашини з 45 замовлених

Відзначається, що частина з нових БТР-4Е візьме участь в урочистостях до Дня Незалежності України 24 серпня цього року.

"Вчора (13 серпня ц.р.), із випередженням графіку, віддали останню партію бронетранспортерів для військових. Усі 45 машин готові та вже передані замовнику. Частина цих нових БТР-4Е прямує на Київ – вони візьмуть участь в урочистостях до Дня незалежності України", – повідомив директор ХКБМ Яків Мормило.

Читайте також: ХКБМ передало Міноборони України передостанню партію БТР-4Е

Варто додати, що сьогодні, 14 серпня 2020 року харківське підприємство відвідав Віцепрем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, який особисто проїхався на новому бронетранспортері.

"Краще, ніж на "мерседесі", – відзначив Олег Уруський за словами прес-служби Концерну.

Нагадаємо, фінальна партія БТР-4Е відвантажена згідно з відновленим наприкінці минулого року контрактом з Міноборони від 2016 року.

БТР-4Е

Перші 12 нових машин були передані замовнику у грудні 2019. Надалі, нові БТР-4Е відвантажували Збройним силам партіями по 4-5 машин щомісяця. Крайній термін завершення постачання – 31 серпня цього року.

БТР-4Е

Попередня партія з чотирьох машин, згідно з повідомленням прес-служби Концерну, була відправлена військовим 30 липня цього року.

Читайте також: В третій раз вперше "Укроборонпром" збирається виготовляти траки для БМП (фото)