xcounter
#

Олег Уруський: В "Укроборонпромі" незабаром буде змінено керівництво й вся команда, яка працювала останній рік

956
Офіс ДК "Укроборонпром" / Фото: УНІАН
Офіс ДК "Укроборонпром" / Фото: УНІАН

Сам Держконцерн буде трансформований й перетворений на Держкомпанію з іншими функціями

Відповідну заяву сьогодні, 12 серпня 2020 року, під час круглого столу в Укрінформі зробив Віцепрем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

"Сам Державний Концерн "Укроборонпром" підлягає суттєвій трансформації, тому що, в тому вигляді, в якому він на сьогодні існує, він існувати не буде. Менеджмент на ньому також буде змінено, наскільки я знаю, найближчим часом повинна відбутися зміна керівництва Концерну. Далі буде відповідно зміна й усієї команди, яка працювала там останній рік", - повідомив Віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: ​Доля "Укроборонпрому" та українська зброя для армії України - інтерв'ю з Олегом Уруським (відео)

За його словами, Концерн буде перетворений на державну холдингову компанію з зовсім іншими функціями. Зокрема новий "Укроборонпром" не буде втручатися в господарську діяльність холдингів, які будуть входити до нього. Основним завданням цієї холдингової компанії буде стратегічне розміщення акцій державних компаній ОПК, що входять до складу холдингу, а не управлінські функції.

Олег Уруський
Віцепрем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

Також можливе й перейменування оновленої компанії.

"Можливо і його (ДК "Укроборонпром") назва буде змінена. Тому що ця назва стала вже токсичною в Україні", - зазначив Олег Уруський.

Окремо він додав, що значна кількість державних підприємств, які наразі входять до Концерну, не ввійдуть до складу нового державного оборонного холдингу, оскільки вже давно є не просто економічно не рентабельними, а й взагалі не мають відношення до ОПК України.

Кріглий стіл
В дискусії під час круглого столу брали участь Володимир Горбулін (голова УІБД, академік, перший віце-президент НАНУ, член наглядової ради ДК "Укроборонпром"); Олексій Данілов (секретар РНБО), Олег Уруський (віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України), Світлана Павловська (Департамент стратегічних комунікацій Міноборони), Валентин Бадрак (член Правління УІБД, директор ЦДАКР) та Сергій Згурець –(член Правління УІБД, директор інформаційно-консалтингової компанії "Дефенс Експрес")

"В тому ж самому Концерні "Укроборонпром" є ціла низка підприємств, які втратили вже будь-яке відношення до оборонної промисловості", - наголосив Віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: "Ракети та авіація": секретар РНБО Данілов назвав ключові напрямки розвитку ОПК України