xcounter
#

"Ракети та авіація": секретар РНБО Данілов назвав ключові напрямки розвитку ОПК України

1945
"Ракети та авіація": секретар РНБО Данілов назвав ключові напрямки розвитку ОПК України

"Ракети та авіація – це дві фундаментальні речі оборонної промисловості"

Про це секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив під час круглого столу в УКРІНФОРМ на тему "Технології асиметричної протидії зовнішній агресії та шляхи їх ефективного розвитку".

Данилов РНБО Украина
Секретар РНБО України Олексій Данілов. Фото: twitter.com/rnbo_gov_ua

"У нас (в РНБО – прим. DE) до 2024 року покроково розписано, що б ми мали бачити й робити. З ключового, те що стосується безпосередньо промисловості, перше – це наші ракети, друге – це наша авіація, яка завжди в нашій країні була дуже і дуже потужною. Нам треба терміново ставити все на свої місця", – стверджує секретар РНБО Данілов.

Читайте також: ​Руйнування ворожих міфів про "Нептун" та про потужну "Вільху" як оптимум: інтерв'ю з Олегом Коростельовим (відео)

У контексті розвитку ракетної та авіаційної галузей України Данілов зауважив, що в цьому році на сектор безпеки й оборони було виділено безпрецедентну суму за всі роки незалежності України. Йдеться про 246 млрд грн. "По тому курсу, що ми закладали – це 10 млрд доларів", – уточнює секретар РНБО.

Авиация украина

Нагадаємо, рішенням Військової ради Командування Повітряних сил Збройних Сил України від 15 травня 2020 року була схвалена Візія Повітряних сил 2035. Згідно з документом, українську військову авіацію планують переоснастити новими бойовими літаками у три етапи протягом 2021-2035 років. Для переоснащення тактичної авіації необхідно виділити 200 млрд грн.

Читайте також: ДП "Львівський державний авіаційний ремонтний завод" відновило черговий винищувач МіГ-29 для ПС ЗСУ