xcounter
#

​Доля "Укроборонпрому" та українська зброя для армії України - інтерв'ю з Олегом Уруським (відео)

Олег Уруський - віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України
Олег Уруський - віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України
2250

Олег Уруський в інтерв’ю Defense Express розповів про перші пріоритети роботи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України

В Україні почало формуватись Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, яке має визначати та формувати політику розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Очільником новоствореного міністерства, 16 липня, став віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, який ексклюзивно для Defense Express дав інтерв’ю під час свого першого робочого візиту на ключові підприємства з розробки та виготовлення високоточних ракетних систем та комплексів - державне підприємство "ДККБ "Луч" та ДАХК "Артем". Також віцепрем’єр-міністр відвідав приватне підприємство "НВФ "Адрон", розробника відомої системи "Адрос" та керованих авіаційних боєприпасів.

Читайте також: Олег Уруський: розробка державної політики та боротьба з хаосом у промисловості

"Перш за все ми маємо організувати роботу міністерства у найкоротші терміни. Фактично наша команда вже розділена на дві частини, одна з яких розв'язує організаційні питання створення міністерства, а друга - вже виконує його функціональні обов’язки.

В нас немає часу на розгойдування і я сподіваюсь, що впродовж двох-трьох місяців ми вже будемо мати власне приміщення, наповнимо штат, розв’яжемо питання із бюджетом та запустимось, як і належить", - розповів віцепрем'єр-міністр Олег Уруський.

Олег Уруський
Олег Уруський на ДККБ "Луч"

Щодо першочергових завдань міністерства, він повідомив про акцент на реформі "Укроборонпрому".

"Ми вже спілкувались з представниками концерну. Концептуально реформа вірна, ми будемо йти на корпоратизацію та створення холдингових компаній. Єдине - переглянемо деякі моменти, які можливо потребують корекції. Але щоб не втрачати час, всі ті напрацювання, які будуть схвалені міністерством, будуть використані", - повідомив віцепрем'єр-міністр.

ОПК Україани
"Укроборонпром" буде реформуватися під контролем міністерства

Також Олег Уруський підкреслив, що головна задача "Укроборонпрому" - сконцентрувати всі свої зусилля на забезпеченні, в першу чергу, Збройних Сил України. Водночас має бути налагоджена взаємодія всієї української оборонної промисловості та Міноборони.

"Саме посада віцепрем'єра-міністра дозволяє зробити ті координаційні заходи, які дозволять просувати продукцію українських підприємств, незалежно від їх форми власності, до наших Збройних Сил.

Найближчим часом планується зустріч з Міністром оборони та Головнокомандувачем ЗСУ, для того щоб вирішити ті питання, які накопичились між армією та промисловцями", - підкреслив Олег Уруський.

ОПК України
Одна з задач міністерства - налагодити взаємодію між армією та зброярами

Серед пріоритетів української оборонки він назвав ракетну програму, створення системи автоматизованого управління військами, а також створення боєприпасної галузі.

"Безперечно, один з пріоритетів - це боєприпасна галузь. На жаль, про це багато говорили, але мало що зробили. І в Україні, по всій лінійці боєприпасів, патронів та снарядів, вона має бути створена", - повідомив Олег Уруський.

Вільха
Ракетна програма та боєприпасна галузь серед пріоритетів

Загалом, ті підходи, які починає втілювати віцепрем'єр-міністр, цілком збігаються з рішеннями, які були ухвалені РНБО. Зокрема - створити чітку вертикаль управління "оборонки" на тлі реалізації оборонної політики, головна задача якої - підняти бойовий потенціал української армії.

Тож тепер Україна переходить до випробувань нової системи управління оборонно-промисловим комплексом. І від того, наскільки якісно та ефективно буде реалізовано цей процес, буде залежати не тільки обороноздатність країни, але і її експортний потенціал на міжнародному ринку озброєння.

Читайте також: На українську ракетну програму додатково виділено 700 млн гривень