xcounter
#

Верховна Рада затвердила Олега Уруського на посаду віцепрем’єра з ОПК

434
Олег Уруський (Фото: Віталій Носач/РБК-Україна)
Олег Уруський (Фото: Віталій Носач/РБК-Україна)

Верховна Рада України затвердила кандидатуру Олега Уруського на посаду віцепрем’єр-міністра оборонно-промислового комплексу України

За відповідний законопроєкт № 3842 "Про призначення Уруського О. С. Віце-прем’єр-міністром України - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України" проголосувало 250 народних депутатів.

Вважається, що кандидатуру Уруського на посаду віцепрем’єра ОПК Зеленському запропонував Володимир Горбулін, який працював з Уруським в Національному космічному агентстві та в Комісії з питань ОПК.

Олег Уруський
Олег Уруський. Фото: Радіо Свобода

Новий віцепрем’єр може отримати у своє розпорядження міністерство, яке візьме на себе керування та контроль над оборонно-промисловим комплексом України та іншими наукомісткими та високотехнологічними галузями стратегічно важливої для України промисловості.

Нагадаємо, про запровадження посади віцепрем’єр-міністра з ОПК президент України Володимир Зеленський оголосив 3 червня 2020 року.

10 липня агенція Defense Express отримала у своє розпорядження проєкт постанови Кабінету Міністрів України, в якій визначено Олега Уруського як кандидата на пост віце-прем’єра з питань стратегічних галузей промисловості України. Детальніше про нового віцепрем’єра з ОПК можна почитати в нашому матеріалі.

Читайте також: Хто буде віцепрем'єром з ОПК: обойма претендентів скоротилась до одного (оновлено)