xcounter
#

Визначено кандидата на пост віце-прем’єра оборонно-промислового комплексу України (документ)

1294
ОПК України отримає своє міністерство та  віце-прем’єра
ОПК України отримає своє міністерство та віце-прем’єра

Олег Уруський, після отримання голосів Верховної Ради, очолить посаду віце-прем’єра з питань стратегічних галузей промисловості України

Віце-прем’єром з питань стратегічних галузей промисловості України, який буде опікуватись оборонно-промисловим комплексом, після отримання необхідних голосів у Верховній Раді, стане Олег Уруський.

Відповідну постанову на розгляд парламенту вносить Кабінет Міністрів України, про що свідчить отриманий Defense Express підписаний проект документа.

Читайте також: Хто буде віцепрем'єром з ОПК: обойма претендентів скоротилась до одного (оновлено)

Інформацію також підтвердила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, яка зазначила, що голосування відбудеться наступного тижня на звичайному пленарному або позачерговому засіданні.

Олег Уруський - колишній голова Державного космічного агентства України (у 2015 році), а нині - керівник приватної компанії "Прогрестех-Україна", яка надає інжинірингові послуги у сфері авіабудування, зокрема виконуючи замовлення для Boeing та Airbus.

Олег Уруський
Олег Уруський (фото: Радіо Свобода)

Олегу Уруському 57 років, у 90-х роках він працював головою управління у Національному космічному агентстві України, після чого очолював управління в апараті РНБО. З 2000 по 2003 рік - перший заступник голови Державної комісії у справах оборонно-промислового комплексу країни. З 2003 до 2005 року очолював відділ в секретаріаті уряду України, після чого став першим заступником глави Міністерства промислової політики.

Вважається, що кандидатуру Олега Уруського президенту Зеленському порекомендував Володимир Горбулін, з яким Уруський працював як в Національному космічному агентстві, так і в Комісії з питань ОПК.

Нагадаємо, що новий віце-прем’єр може отримати у своє розпорядження міністерство, яке візьме на себе керування та контроль над оборонно-промисловим комплексом України та іншими наукомісткими та високотехнологічними галузями стратегічно важливої для України промисловості.

Загалом, у структуру нового міністерства, за планом РНБО, мають увійти підприємства ДК "Укроборонпром", Державне космічне агентство України, Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки, Держслужба експортного контролю, державне підприємство Павлоградський хімічний завод.

Проте окремі керівні представники фракції "Слуга народу" дотримуються позиції, що можна обмежитись версію у форматі "віце-прем’єр-міністр, але без міністерства".

Читайте також: Зе-обойма: на посаду нового віце-прем’єра з "оборонки" розглядають п`ять кандидатур