xcounter
#

Нові українські боєприпаси для БПЛА: Завод "Маяк" розкрив деталі (фото)

17237
 Навчально-імітаційні боєприпаси HІ-РКГ-1600
Навчально-імітаційні боєприпаси HІ-РКГ-1600

Наразі на підприємстві вже освоєний випуск навчально-імітаційних боєприпасів нового типу

Прес-служба ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") оприлюднила подробиці щодо спільної з ГО "Аеророзвідка" розробки.

Мова йде про некеровані навчально-імітаційні боєприпаси HІ-РКГ-1600, що призначені для тренування операторів ударних дронів.

Читайте також: Завод "Маяк" опанував серійне виробництво ЗІП для зенітних установок ЗУ-23-2
БПЛА
Бомбардування цілі новим боєприпасом з ударного мультикоптера

Бойова частина такого боєприпасу складається зі світло-шумового (для фіксації ураження в темну пору доби) чи димогенеруючого (для фіксації ураження у денний час) блоку. А радіус влучання, за даними розробників, складає один квадратний метр при бомбардуванні цілі з висоти 300 метрів.

Відзначається, що масогабаритні характеристики (вага 1,6 кг) НІ-РКГ-1600 ідентичні розробляємому на держпідприємстві бойовому кумулятивному боєприпасу РКГ-1600, який невдовзі має почати проходити випробовування.

БПЛА
Ударний мультикоптер від ГО "Аеророзвідка" з новими боєприпасами виробництва "Завод "Маяк"

Нагадаємо, нові навчально-імітаційні боєприпаси від Заводу "Маяк" та ГО "Аеророзвідка" пройшли практичні випробування наприкінці листопада минулого року під час командно-штабних навчань на базі 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів (полігон "Широкий Лан").

БПЛА
Ураження цілей з ударного дрона "Аеророзвідки" новими боєприпасами ПАТ "Завод "Маяк" під час навчань ЗСУ на полігоні "Широкий Лан"

В якості носія нових боєприпасів був застосований важкий ударний мультикоптер розроблений зброярами Аеророзвідки, який успішно вразив усі цілі.

Варто також додати, що над розробкою різних типів ударних безпілотних комплексів працюють ще кілька українських підприємств.

Так, на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019" були представлені ударний дрон-камікадзе (баражуючий боєприпас) ST-35 "Грім" виробництва НВП "Атлон-Авіа" (його заводські випробування заплановані на квітень-травень цього року) та оновлений варіант тактичного розвідувального БПЛА PD-1 (виробництва UkrSpecSystems) оснащеного системою підкрильних контейнерів, які дозволяють вмістити боєприпаси різних типів.

За словами розробників, такі мінібомби мають вагу до 3 кг й точність близько 10 метрів при скиданні з висоти 1000 метрів.

Крім того, на початку листопада минулого року ДержККБ "Луч" презентувало ударний БПЛА оперативно-тактичного рівня "Сокіл-300", що здатен нести до чотирьох високоточних керованих ракет типу РК-2П (з дальністю дії до 10 км).

Читайте також: Завод "Маяк" вперше презентував дві великокаліберні гвинтівки з дальністю стрільби 3 км (відео)