xcounter
#

Заводські випробування українського дрона-камікадзе ST-35 "Грім" заплановані на весну 2021 року (відео)

7567
Баражуючий боєприпас ST-35 "Грім" від НВП "Атлон Авіа"
Баражуючий боєприпас ST-35 "Грім" від НВП "Атлон Авіа"

Якщо вони будуть успішними, то в наступному році можуть пройти й державні випробування виробу

Про це повідомив журналістам "Донбас Реалії" директор НВП "Атлон Авіа" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") Артем В'юнник.

За його словами, проект з розробки українського баражуючого боєприпасу ST-35 "Грім" може бути завершений вже на початку наступного року.

Читайте також: Смертельний "Грім"

"Ми сподіваємося провести заводські випробування навесні 2021 року. За планами, це повинен бути квітень-травень 21 року. Якщо заводські випробування пройдуть успішно, то ми сподіваємося в наступному ж році провести державні випробування", - повідомив Артем В'юнник.

При цьому він зауважив, що затримки з проектом можуть бути через можливі проблеми з розробкою та доведенням бойової частини.

"Але це (строки випробувань) буде сильно залежати від нашого підрядника з бойової частини. Тому що ми не розробляємо бойову частину. Ми робимо носій та систему наведення", - відзначив очільник приватного підприємства.

А1-СМ
Комплекс А1-СМ "Фурія" від НВП "Атлон Авіа" здебільше використовується в ЗСУ як артилерійський коригувальник

Нагадаємо, приватна компанія НВП "Атлон Авіа" більш відома як виробник одного з найбільш масових розвідувальних безпілотних комплексів Збройних сил України А1-СМ "Фурія". Ці безпілотники вже багато років постачаються ЗСУ та активно використовуються в бойових діях на Донбасі. У квітні ц.р. БпАК А1-СМ "Фурія" став першим з приватних розробок такого класу, який був прийнятий на озброєння українського війська.

ST-35
Баражуючий боєприпас ST-35 "Грім" (Silent Thunder -"Тихій Грім") вперше був представлений на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Своєю чергою, баражуючий боєприпас Silent Thunder ("Тихій Грім") вперше був представлений під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2019". Згодом відбулася й офіційна презентація його можливостей.

Дрон-камікадзе запускається за допомогою коптера та має систему автоматичного наведення, що реалізована по телевізійному або інфрачервоному каналу. При цьому ST-35 "Грім" здатний самостійно коригувати свою траєкторію під час наведення на ціль та оцінювати метеоумови в районі удару.

ST-35

Раніше повідомлялося, що першим відпрацьовується застосування термобаричної бойової частини. Надалі баражуючий боєприпас планують також оснащувати кумулятивним та осколково-фугасним БЧ. Крім того, є плани і зі створення бойової частини направленого підриву.

Читайте також: ПТРК Javelin та "Стугна-П", БПЛА Bayraktar TB2, система LaserTag й легкі літаки-камікадзе: як пройшли масштабні навчання на Ширлані (відео)