xcounter
#

Завод "Маяк" почав постановку на озброєння боєприпасу для ударних дронів

4704
Боєприпаси для ударних безпілотників типу РКГ-1600 від Заводу "Маяк"
Боєприпаси для ударних безпілотників типу РКГ-1600 від Заводу "Маяк"

Мова йде про навчально-імітаційний НІ-РКГ-1600 та кумулятивну бойову версію РКГ-1600

Спеціалісти ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") спільно з колегами з ГС А2724 "Аеророзвідка" почали процедуру постановки на озброєння авіаційного боєприпасу для ударних дронів.

Відповідну інформацію оприлюднив на офіційній сторінці Facebook підприємства головний конструктор заводу Олександр Гордєєв.

Читайте також: Завод "Маяк" розробив ще один боєприпас для ударних БПЛА (фото)

За його словами, подібна зброя має гарні перспективи, оскільки основою для такого боєприпасу є радянські кумулятивні гранати РКГ-3, сотні тисяч яких лежить на військових складах ЗСУ й ніким не використовується.

РКГ-3
Радянська ручна кумулятивна граната ударної дії РКГ-3, була прийнята на озброєння армії СРСР ще у 1950 році

Своєю чергою, фахівці Заводу "Маяк", спільно з "Аеророзвідкою" створили систему технічного переводу цих кумулятивних гранат у стан сучасного авіаційного боєприпасу за всіма чинними стандартами НАТО й довели перспективність, надійність та сучасність таких боєприпасів.

НІ-РКГ-1600
Ударний мультикоптер виробництва ГС "Аеророзвідка" з підвішеними навчально-імітаційними боєприпасами НІ-РКГ-1600

Олександр Гордєєв повідомив, що потужності кумулятивної РКГ-1600 достатньо для знешкодження будь-якої сучасної легкої бронетехніки атакою зверху. Крім того, такий боєприпас з легкістю знешкоджує будь-який опорний пункт, бліндаж та інше підземне укріплення завдяки потужній кумулятивній силі, яка пробиває насип з її бетонними або дерев’яними елементами.

НІ-РКГ-1600
Бомбардування цілі під час навчань новим боєприпасом НІ-РКГ-1600 з ударного мультикоптера "Аеророзвідки"

Нагадаємо, перші відомі випробування навчально-імітаційних "мінібомб" НІ-РКГ-1600 відбулися під час командно-штабних навчань на полігоні «Широкий Лан» наприкінці листопада 2020 року. В якості носія боєприпасів був використаний один з мультикоптерів ГС "Аеророзвідка".

Читайте також: Завод "Маяк" опанував серійне виробництво ЗІП для зенітних установок ЗУ-23-2