xcounter
#

Відмова від Ан-188, невдалі випробування ТКБМ "Дозор-Б" та замовлення на сотню ракет "Вільха": події тижня від Defense Express

11166
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році

"Укроборонпром" відмовився від перспективного Ан-188, під час випробувань ТКБМ "Дозор-Б" сталася пожежа, ДержККБ "Луч" отримало замовлення на сотню ракет "Вільха" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Повітряні Сили вперше за 2021 рік провели дозаправку в повітрі фронтових бомбардувальників Су-24М

Екіпажі фронтових надзвукових бомбардувальників Су-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка Повітряних сил ЗС України відпрацювали досить рідкісні для української авіації вправи з виконання дозаправлення пальним літаків у повітрі.

Читайте також: Ракетні катери чи баржі: що "Укроборонпром" заклав у свій проект Стратегії розвитку кораблебудування
Су-24М
Су-24М Повітряних сил ЗСУ під час дозаправлення в повітрі / Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Відповідне відео дій військових льотчиків авіаційної бригади зі Старокостянтинова оприлюднила на своїй офіційній сторінці в Facebook прес-служба Командування Повітряних сил. Інші деталі – в нашому матеріалі.

Airbus планує експансію A400M

Україна втрачає можливість скласти гідну конкуренцію Airbus на світовому ринку транспортних літаків, і заодно – створити заміну для "Русланів", котрі максимум в 2040 році остаточно і безповоротно вийдуть із строю.

А400М
Замовлення на А400М для Казахстану стало "трампліном" для Airbus

Щоб "поставити на крило" вітчизняну авіагалузь, потрібен тверезий розрахунок та екстраординарні зусилля, бо час – не на нашій стороні.

Ан-70
Проліт над Хрещатиком під час параду на День Незалежності став першою за декілька років публічною появою Ан-70

Наприклад, 25 серпня цього року очільник Мінстратегпрому, Віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський в інтерв’ю виданню "Український тиждень" заявив, що іноземні інвестори начебто проявляють інтерес до проекту літака Ан-70 та його модифікації Ан-77.

Ан-188
Графічний рендер проекту літака Ан-188

Буквально через тиждень, 1 вересня цього року, стало відомо, що корпорація Airbus продала Казахстану два літаки А400М, поставка яких відбудеться у 2024 році. З цього моменту Airbus уже почав "підминати" під себе авіаринок пострадянських країн, куди в теорії міг би бути продані нові транспортні літаки "Антонова". Деталі цієї історії – в матеріалі Defense Express.

Як не потоне, то згорить

За інформацією Defense Express у вівторок, 7 вересня 2021 року, на території ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" (входить до складу ДК "Укроборонпром") трапилась надзвичайна подія з дослідним зразком фінальної (серійної) версії ТКБМ "Дозор-Б".

ТКБМ
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році

Тактична Бойова Колісна Машина "Дозор-Б", котра стояла в цеху ХКБМ, загорілася. Спроби погасити пожежу особливого успіху не мали.

За попередньою інформацією, з великою ймовірністю йдеться про машину, яка готувалася для кваліфікаційних випробувань і раніше брала участь у випробуваннях спільно з польською Oncilla 4х4 (так званий фінальний серійний зразок).

Дозор-Б Бронемашини
Поки "Дозор-Б" переслідують різні проблеми, його польська "копія" Oncilla масово була продемонстрована на військовому параді

Після проходженння відповідних тестів мало стартувати серійне виробництво ТБКМ "Дозор-Б" для Збройних Сил України на потужностях ХБКМ та ЛБТЗ. Підпал ТКБМ відбувся у ситуації, яка межує з безвідповідальністю. Деталі – в нашому матеріалі.

Замовлення на сотню ракет "Вільха"

Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов розповів про поточний стан робіт за флагманськими проектами держпідприємства "Нептун" та "Вільха".

ПКР Р-360 "Нептун" та коригований реактивний снаряд Р-624М "Вільха" на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Зокрема, в інтерв'ю виданню "Тексти" він повідомив, що на цей рік Міноборони України замовило сотню виробів Р624 "Вільха".

ракетний комплекс
В одному строю - пускова установка, транспортно-заряджальна машина і командний пункт комплексу "Нептун" на шасі Tatra під час військового параду на честь 30-річча Незалежності України

"Вільху" ми серійно виготовляємо. У цьому році сотня, минулого року – сотня. Будемо ставити на озброєння "Вільху" – на більшу дальність, майже вдвічі. На 120 км. Міноборони фінансує серійне виготовлення "Вільхи", - зазначив Олег Коростельов.

"Битва" за винищувач

"Укроборонпром" та Мінстратегпром ведуть одночасно два не узгоджених між собою проекти по локалізації в нашій країні літаків тактичної авіації західного виробництва.

Винищувачі ПС України
Нові винищувачі для Повітряних Сил України потрібні ще "на вчора"

Протиріччя між цими проектами настільки глибокі, що в підсумку наша країна може втратити Повітряні Сили як рід військ після 2030 року, бо згаяла час. Про що саме йдеться – читайте в матеріалі Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: РФ в окупованому Криму вивела С-400 "полякати НАТО" і провести "електронні пуски"