xcounter
#

ДП "Луч" достроково виконало контракт на постачання ракет "Вільха" ЗСУ

1111
300-мм коригована ракета "Вільха" виробництва КБ "Луч"
300-мм коригована ракета "Вільха" виробництва КБ "Луч"

ДП "ДККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", достроково відвантажило ЗСУ останні 16 одиниць виробів "Вільха", що серійно виготовлялися на підприємстві відповідно до державного контракту укладеного в рамках державного оборонного замовлення

Таким чином КБ "Луч" виконало державний контракт, укладений з Міністерством оборони України у 2018 році на постачання Збройним силам України виробів "Вільха".

Відзначається, що відповідно до календарного плану контракту постачання всієї кількості виробів передбачалося здійснити до кінця травня 2020 року.

Читайте також: ​"Вільха-М" - підготовка до пуску та знищення цілі: з’явилось відео з останніх вогневих випробувань
Пуск ракети
Пуск ракети "Вільха-М" на полігоні "Алібей" 26 квітня 2020 року

Однак, враховуючи важливість цих виробів для підвищення боєздатності Збройних сил України, ДП "ДККБ "Луч" завершило виконання контракту достроково. На початку квітня військовим було поставлено заключну партію виробів "Вільха".

Нагадаємо, у березні ц.р. ДККБ "Луч" відвантажило Збройним Силам України 28 одиниць виробів "Вільха". Також відомо, що минулого року в рамках Державного оборонного замовлення Міноборони отримало 48 одиниць 300-мм реактивних снарядів Р624 "Вільха".

Точність влучання РСЗВ
Точність влучання РСЗВ "Вільха-М" на випробуваннях 26 квітня 2020 року

Варто також додати, що за останній місяць вже двічі проводились вогневі випробування високоточної реактивної системи залпового вогню "Вільха-М", що є логічним продовженням робіт на тему вже прийнятої на озброєння високоточної системи залпового вогню "Вільха", метою яких є збільшення дальності дії системи. Якщо для звичайної "Вільхи" вона становить близько 70 км, то для "Вільхи-М" вона складає 110-120 км.

Читайте також: Вогневі випробування "Вільхи-М": високоточна РСЗВ готується до прийняття на озброєння (фото)