xcounter
#

​"Вільха-М" - підготовка до пуску та знищення цілі: з’явилось відео з останніх вогневих випробувань

1372
Пуск "Вільхи-М"
Пуск "Вільхи-М"

"Вільха-М" пройшла чергові вогневі випробування на шляху прийняття на озброєння українською армією

Генеральний штаб Збройних Сил України оприлюднив відео з вогневими випробуваннями високоточної реактивної системи залпового вогню "Вільха-М". Тестування нової зброї відбулись 25 квітня на полігоні Алібей, що на Одещині.

У відео показано процес підготовки "Вільхи-М" до запуску, від розгортання на позиці та заряджання до завантаження у високоточну ракету льотного завдання.

Дивіться також: Вогневі випробування "Вільхи-М": високоточна РСЗВ готується до прийняття на озброєння (фото)

Також була продемонстрована точність "Вільхи-М" - ракета влучила з відхиленням у лічені метри від мішені, яка була розташована у понад 100 км від місця пуску. Зазначимо, що на кінцевому етапі польоту швидкість ракети становить 3,4 Маха - тобто близько 4000 км/год.

Влучання Вільха-М
Точність влучання РСЗВ "Вільха-М"

Така точність забезпечується спеціальною системою управління, яка складається з двох головних елементів - імпульсних двигунів, які працюють на старті ракети та аеродинамічних рулів, які забезпечують коригування траекторії перед знищенням цілі.

Вільха-М керування
Точність "Вільхи-М" на стартовому етапі забезпечують 90 імпульсних двигунів

Нагадаємо, що "Вільха-М" є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння високоточної системи залпового вогню "Вільха", метою яких є збільшення дальності дії системи. Якщо для звичайної "Вільхи" вона становить біля 70 км, то для "Вільхи-М" вона складає 110-120 км.

Вільха-М
Випробування "Вільхи-М" пройшли на Одещині

Випробування "Вільхи-М" проходять у рамках прийняття цієї нової системи на озброєння Збройних Сил України. Враховуючи те, що це вже другі успішні випробування за один місяць, то найімовірніше, українське військо вже скоро отримає цю новітню далекобійну зброю.

Читайте також: Як "Нептун" влучає у ціль: нові подробиці випробувань та унікальне відео