xcounter
#

Повітряні Сили вперше за 2021 рік провели дозаправку в повітрі фронтових бомбардувальників Су-24М (відео)

7015
Су-24М Повітряних сил ЗСУ під час дозаправлення в повітрі / Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ
Су-24М Повітряних сил ЗСУ під час дозаправлення в повітрі / Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Дозаправлення було виконано під час чергових навчань бригади тактичної авіації ПС Збройних сил України

Екіпажі фронтових надзвукових бомбардувальників Су-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка Повітряних сил ЗС України відпрацювали досить рідкісні для української авіації вправи з виконання дозаправлення пальним літаків у повітрі.

Відповідне відео дій військових льотчиків авіаційної бригади зі Старокостянтинова оприлюднила на своїй офіційній сторінці в Facebook прес-служба Командування Повітряних сил.

Читайте також: Су-27 працювали по наземним цілям: миргородські авіатори провели командно-штабне навчання

Дозаправлення одного з бомбардувальників Су-24М 7 БрТА здійснив його колега на аналогічному бойовому літаку. Таким чином, була відпрацьована досить стандартна для повітряних сил сучасних армій процедура, яка дозволяє літакам оперативно реагувати на будь-які загрози, навіть знаходячись досить далеко від аеродромів базування під час виконання бойових завдань.

Су-24М
Су-24М Повітряних сил ЗСУ під час дозаправлення в повітрі / Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Можливість дозаправлення в повітрі може суттєво збільшити оперативні можливості фронтових бомбардувальників, які без неї мають бойовий радіус 560 - 600 км з підвісними баками (й лише 390 без ПТБ) й можуть знаходитись в небі порівняно обмежений проміжок часу.

Су-24М ЗСУ
Ланка фронтових бомбардувальників Су-24М і розвідник Су-24МР 7-і БрТА імені Петра Франка (м. Старокостянтинів) під час повітряної частини військового параду на честь 30-річча Незалежності України

Варто також додати, що в останній місяць екіпажі бригади тактичної авіації ЗСУ, що оснащена бомбардувальниками Су-24М та розвідувальними літаками Су-24МР мають досить напружений графік. Адже окрім навчань з бойової підготовки військовим льотчикам довелося взяти участь в повітряній частині параду на честь 30-річча Незалежності України й відповідних численних репетиціях.

Су24М
Су24М
Читайте також: Авіація на параді до Дня Незалежності: F-16, Ан-225 "Мрія" та "салют" МіГ-29 над Києвом (фото)