xcounter
#

Повітряні Сили України вдруге за останні два тижні піднімали у повітря розвідники Су-24МР

8703
Із 2014 року оборонна промисловість повернула в стрій сім літаків Су-24
Із 2014 року оборонна промисловість повернула в стрій сім літаків Су-24

За поточний рік пілоти тактичної авіації мінімум чотири рази проводили групові польоти на літаках Су-24М

7-ма Старокостянтинівська бригада тактичної авіації імені Петра Франка, яка озброєна бомбардувальниками Су-24М та розвідувальними літаками Су-24МР, провела нову льотну зміну.

Як розповідає прес-служба бригади, під час цієї льотної зміни пілоти підтримували досягнутий рівень натренованості при польотах на бомбардувальниках Су-24М та розвідниках Су-24МР. Також – виконували польоти в складі ланок та пар на тих же Су-24М та Су-24МР.

Читайте також: Збройні Сили України отримали уже четверту за цей рік партію відновлених БМП-2
Пара Су-24М із складу 7 бригади тактичної авіації виконує зліт, фото - прес-служба бригади

Тут варто наголосити на таких речах. Перше – Повітряні Сили України уже вдруге за останні два тижні піднімали у повітря літаки-розвідники Су-24МР.

У попередній раз літаки-розвідники Су-24МР піднімались у повітря 17 липня цього року, зокрема - для відпрацювання прориву протиповітряної оборони противника на гранично малих висотах. Що цікаво – про факт таких тренувань повідомила взагалі прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

Ця світлина - перша за поточний рік, на якому зображено проліт одразу шести літаків Су-24М, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації

Друге – якщо опиратись на джерела відкритої інформації, за поточний рік Повітряні Сили України як мінімум чотири рази виконали групові польоти на бомбардувальниках Су-24М.

Як розповідав Defense Express, 4 квітня 2021 року 7 бригада тактичної авіації виконувала польоти для підготовки на клас на літаках Су-24М та Су-24МР. І також – проводила перевірки за видами льотної підготовки в районі пілотажу і за маршрутами.

Проліт ланки чотирьох літаків Су-24М, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації

Наступний епізод відбувся 30 квітня цього року. Тоді бригада тактичної авіації імені Петра Франка свою підготовку до параду на честь 30-річчя Незалежності нашої держави.

Під час першої частини льотної зміни – екіпажі бомбардувальників та розвідувальних літаків відпрацьовували завдання на злітаність та пілотування у складі пари.

Проліт пари Су-24М, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації

У другій частині – виконували польоти на малих і середній висотах у складі ланки.

Також, як відомо, 21 травня цього року бомбардувальники Су-24М із складу 7-ма Старокостянтинівська бригада тактичної авіації імені Петра Франка відпрацювали атаку наземних цілей з простих та складних видів маневрів.

Літаки Су-24М на наземній стоянці, фото - прес-служба 7 бригади тактичної авіації
Читайте також: Польща витратила півсотні мільйонів доларів, щоб досі тримати в строю свої Су-22