xcounter
#

РФ в окупованому Криму вивела С-400 "полякати НАТО" і провести "електронні пуски"

1755
Позиція російських ЗРК С-400, фото ілюстративне
Позиція російських ЗРК С-400, фото ілюстративне

Для захисту позицій своєї "чудо-зброї" росіяни не знайшли нічого краще, аніж комплекс "Панцырь", котрий провалився за підсумками кампаній у Лівії та Нагорному Карабаху

Паралельно з навчаннями "Запад-2021", котрі відбуваються за участі Білорусі на півночі Європи, РФ намагається демонструвати військову активність і на півдні Європи, зокрема – в акваторії Чорного і Середземного морів, або ж на території окупованого Криму.

Зокрема, як розповідав Defense Express, РФ вивела у Чорне море для проведення ракетних стрільб крейсер "Москва".

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів подробиці майбутніх навчань "Об’єднані зусилля – 2021"
РФ почала розгортання комплексів С-400 в окупованому Криму в 2018 році, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окремі російські ЗМІ стверджують, що зараз ВМФ РФ у Середземному морі зосередив одразу п’ять дизель-електричних субмарин проекту 636.6, що можуть нести сумарно до 30 крилатих ракет "Калибр".

А тепер РФ, схоже, вирішила продемонструвати "міць" своєї протиповітряної оборони в окупованому Криму.

Машини комплексу С-400 на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел

Прес-служба російського Міноборони написала, що на захопленому півострові відбулись навчання розрахунків зенітно-ракетних комплексів С-400.

За сценарієм навчань, розрахунки мали провести згортання своїх ЗРК та виконати марш у визначені позиційні райони, провести розгортання в новому районі, та відпрацювали алгоритм дій при наближенні авіації противника. При цьому розрахунки С-400 реальних бойових пусків не виконували, лише – "електронні".

Розрахунки комплексів С-400 демонструють готовність до стрільби та виконують "електронні пуски", ілюстративне фото з відкритих джерел

Цікаво, що за задумом навчань, захист позицій С-400 від можливої атаки ракет противника вручили своїм зенітним гарматно-ракетним комплексам "Панцырь", котрі по суті безсилі проти повітряних цілей з малою ЕПР. Мова не лише БПЛА, але й про кероване ракетне озброєння також.

Практичний пуск С-400 на полігоні в Астраханській області РФ в 2020 році, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Російські окупанти в Криму знайшли "дірку" в своїй ППО, радянська "Оса" дублюватиме "Панцырь"