xcounter
#

Збройні Сили провели нові навчання ППО біля окупованого Криму, уже четверті за 3 місяці

2768
Запуск ракети комплексу С-300, фото ілюстративне
Запуск ракети комплексу С-300, фото ілюстративне

ЗСУ готові задіяти увесь можливий арсенал, щоб відбити загрозу повітряної атаки РФ з аеродромів окупованого півострова

Об’єднані сили ЗСУ на одному з полігонів на півдні України провели навчання розрахунків зенітно-ракетних підрозділів. Про це пише АрміяInform з посиланням на інформацію прес-служби Командування Об’єднаних сил ЗС України.

Зазначається, що для цих навчань були залучені розрахунки ЗРК "Бук", С-300В та "Оса". Їхнім завданням було прикривати з повітря угрупування військ Збройних Сил України та важливі об’єкти регіонів.

Читайте також: Як Росія застосує новий 14-й бригадний комплект ОТРК "Искандер-М": аналіз Defense Express

Під час цих тренувань обслуга ЗРК відпрацювала наведення на цілі повітряного противника, підтримку наземних сил, відбиття повітряного нападу умовного противника та прикриття важливих державних об’єктів.

"Навчання мали на меті підвищити злагодженість у роботі бойових розрахунків. Тому в процесі планування тренувань враховувався узагальнений аналіз досвіду проведення бойових дій", ‒ передає прес-служба слова командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Зенітно-ракетні комплекси "Оса" ЗСУ під час навчань на Півдні України, зображення ілюстративне

Очевидно, що під час цих навчань бойові пуски зенітних ракет не виконувались: на відео це не відображено; на сайтах Одеської та Херсонської ОДА відсутні повідомлення, типові для старту бойових стрільб зенітно-ракетних військ в регіоні.

Однак варто відзначити, що це були уже четверті за останні три місяці навчання сил протиповітряної оборони ЗСУ на кордоні з окупованим Кримом.

Стрільби комплексів С-300 на полігоні "Ягорлик", фото ілюстративне

Нагадаємо усю хронологію. З 1 по 3 червня цього року на полігоні Ягорлик в Херсонській області відбулись стрільби зенітно-ракетних військ Повітряних Сил України. Головне завдання, що відпрацьовувалось під час цих навчань – відбиття повітряної атаки умовного противника.

Наступні навчання зенітно-ракетних військ ЗСУ на кордоні з окупованим Кримом відбулись 21 липня. Тоді, як розповідало наше видання, розрахунки ЗРК "Бук" тренувались прикривати наші війська та знищувати повітряні цілі ворога після проведення багатокілометрового маршу до позиції.

ЗРК "Бук" Збройних Сил України на марші, фото ілюстративне

Третій епізод – припав на 9-13 серпня цього року. Тоді Збройні Сили України проводили масштабні командно-штабні тренування, і під час цих навчань розрахунки комплексів С-300 на Херсонщині виконували завдання відбиття повітряного нападу умовного противника.

Комплекси С-300 прикривають небо над Херсонщиною

Також, як розповідав Defense Express, РФ в окупований Крим перекинула два полки своєї палубної авіації, формально – для тренувань на комплексі НИТКА в Саках. Мова йде про перекидання до 40 літаків типів Су-33, Су-25УТГ та МіГ-29К.

І тут країна-агресор РФ переслідує "гібридну" мету: виконати заходи підготовки льотчиків своєї палубної авіації, та одночасно провести "демонстрацію сили" проти України та інших країн Чорноморського регіону.

Су-33 морської авіації ВМФ РФ виконує зліт з летовища в Саках, що в окупованому Криму. Фото - Міноборони РФ, серпень 2021 року
Читайте також: РФ налагодила модернізацію танків Т-62 для своїх "ихтамнетов"