xcounter
#

Вичавили все що могли: у РФ розкрили темпи пришвидшення випуску озброєння за 2022 рік

4446
Вичавили все що могли: у РФ розкрили темпи пришвидшення випуску озброєння за 2022 рік

У РФ зробили все, починаючи від 6-денки та залучення зеків до 10 років за невиконання держоборонзамовлення

Під час доповіді на засіданні підсумкової колегії міноборони РФ очільник відомства Сєргей Шойгу повідомив про результати зусиль із нарощування випуску військової продукції. Для цього було введено 12-годиний робочий день та 6 денний робочий тиждень, а на деяких підприємствах було встановлено й трьох змінний робочий графік, а до роботи залучено зеків. Також було введено кримінальне покарання за невиконання оборонного замовлення строком до 10 років. А метод "батога" став основним мотивувальним заходом, разом із "наздоганяючими графіками".

Разом зі значним вливанням коштів у військову промисловість це дозволило РФ збільшити випуск основних зразків озброєння та військової техніки на 30%, а боєприпасів до ракетно-артилерійського озброєння та авіаційних засобів ураження від 69 до 109%.

Читайте також: Ізраїль продає ЗРК Spyder для заміни комплекса "Куб", але покупцем буде не Україна
опк рф

Але, як заявив Шойгу, державне оборонне замовлення на 2022 рік станом на кінець року виконано на 91%. При цьому вся військова промисловість РФ переведена на фактичне ручне управління з формуванням подекадного графіка. Контроль за виробництвом здійснює оперативна група міноборони, військово-промислової комісії, міністерства промисловості та торгівлі й представників військової промисловості.

На наступний рік, для пришвидшення випуску озброєння, у РФ вже задіяний механізм з перенесенням здачі найбільш дефіцитних зразків озброєння з 2024-2025 року на 2023. Також для російської військової промисловості створені доволі льготні умови, зокрема понад 830 працівників галузі були звільнені від мобілізації. А ватажок рашистів Володимир Путін заявив, що у міноборони РФ взагалі немає фінансових обмежень.

В цій ситуації буде вкрай невірно приймати слова Шойгу за "чисту монету" і, як мінімум, їх цілком можливо вважати вкрай прикрашеними. Але і в цьому випадку 30% збільшення кількості випуску основних типів озброєння ніяким чином не корелюються з наявними втратами РФ, а також більш ніж амбітними планами щодо збільшення збройних сил до 1,5 млн та формуванням нових з'єднань включно з артилерійськими дивізіями, бригадами армійської авіації, полками бомбардувальників тощо. Ці темпи не корелюються навіть з планами навіть озброїти 200-тисячний резерв.

Також Шойгу побідкався та попри те, що очолює міноборони РФ понад 10 років, звинуватив попередника - Сєрдюкова. Мовляв, у 2008-2012 роках були повністю знищені військові ремонтні потужності. Тому у наступному році будуть створені ще три ремонті заводи, на додачу до вже двох відкритих у цьому році, а також посилені ремонті підрозділи у самих військах.

Але, у будь-якому випадку, необхідно розуміти, що РФ має значний військовий промисловий комплекс та можливість направити абсолютно всі ресурси для забезпечення бойових дій, ціною знищення власної економіки, введенням карток на харчі, продрозверсток й всіх інших заходів з арсеналу СРСР.

Читайте також: Пакет допомоги від США на майже 2 млрд доларів: ЗРК Patriot і не тільки - кількість та скільки часу необхідно навчатись