xcounter
#

РФ визнала, що не здатна відремонтувати свої "тисячі танків" на базах зберігання

19090
Т-62 на базі зберігання у РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Т-62 на базі зберігання у РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Кремль задумав новий проект в стилі "потьомкінських сіл", який завершиться "розпилом бюджету"

Прем’єр-міністр РФ Міхаїл Мішустін підписав розпорядження, за яким російське Міноборони планує збудувати два заводи по ремонту бронетехніки. Перше підприємство, завод №71має з’явитись в місті Рамєнскоє Московскої області, друге, завод №72 – в місті Камєнск-Шахтінский Ростовскої області.

Географія розміщення говорить, що ці заводи потрібні рашистам саме для того, щоб ремонтувати бронетехніку окупаційних військ, що ведуть бої проти ЗСУ. Але от строки реалізації проекту, закладені в постанову, м’яко кажучи дивують – 2 місяці відводиться лише на пошук директорів нових заводів, 3 місяці дається на реєстрацію статутів нових підприємств, аж 4 місяці "закладається" на реєстрацію нових установ в структурі Міноборони РФ.

Читайте також: Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом
Цех по виробництву танків на рашистському "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото довоєнних часів

Скільки часу відводиться на безпосереднє будівництво ремонтних бронетанкових заводів – уряд РФ вирішив взагалі не деталізувати. Що якби натякає – замість збудувати нові заводи, що обслуговуватимуть армію РФ у війні проти України, Кремль планує проект по "освоєнню" державної казни, який нагадуватиме собою "потьомкінські села".

Цей проект буде "потьомкінськими селами" хоча б тому, що РФ не має технологічних та кадрових ресурсів для побудови нових бронетанкових ремонтних заводів. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко на своєму телеграм-каналі пише, що сучасна Росія після розвалу СРСР фактично не виготовляла нові танки, а під "новими" проходили хіба що модернізовані та пофарбовані машини. Уряд РФ займався хіба що "порізкою під ніж" підприємств російського ОПК. Це привело зокрема до падіння кількості кваліфікованих кадрів в системі рашистської "оборонки".

Рашистський ешелон з розконсервованими Т-80, зображення з відкритих джерел

По суті, Кремль намагається безплідно "наздогнати час", який необхідний для відновлення бронетанкового парку армії РФ, який налічував міфічні "10 тисяч танків" на базах зберігання. Той же Коваленко наводить нормативи, за якими для повернення в стрій Т-62 після консервації потрібно порядка 2 тижнів, для танків типів Т-72 і Т-90 – від 1 до 2 місяців, для Т-80 – до 3 місяців.

А для відновлення танків для війни проти України у рашистів стає все менше і менше часу, як ресурсу.

Варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час "Армия-2022", зображення з відкритих джерел
Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ