xcounter
#

Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом

Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом
302936

Астрономічні запаси бронетехніки в армії РФ - міф з категорії "аналоговнет"

Протягом десятиріч СРСР, а потім РФ всіма силами створювала міф про тисячі танків, які стоять "за Уралом" і лише чекають на свій час, щоб пройтись маршем по Європі.

Уявний механізований монстр був потужним фундаментом великоімперських амбіцій для пересічного росіянина, який міг розраховувати потрапити у цивілізовану країну лише на одному виду транспорту - на танку. Час від часу міф підігрівали сюжетам на пропагандистських каналах, демонструючи ці "астрономічні" запаси, нехай і не найновіших, але бойових машин "створених СРСР для знищення самих США".

Читайте також: Велика Британія передасть ЗСУ самохідну версію комплексу StarStreak

Щобільше, коли масштаби втрат армії РФ у бронетехніці від дій ЗСУ почав вимальовуватись в головах звичайних рашистів, саме міф про "десять тисяч танків за Уралом" став рятувальним колом для їх свідомості. Але маленькі зміни у якості сервісу Google Maps і будь-хто у будь-якій точці Землі може перевірити цей міф.

До недавнього часу більшість військових об'єктів РФ, включно із базами зберігання техніки, виглядала так, що розібрати було доволі важко. Однакові коробки, якісь темніші, якісь світліші, напевно одні у кращому стані, інші у гіршому.

1295-а Центральна база зберігання бронетехніки армії РФ
1295-в Центральна база зберігання бронетехніки армії РФ. Координати: 44.12586338 133.28140739

Але тепер викриваються вкрай цікаві деталі. Сотні одиниць корпусів бронетехніки без башт навалені одна на одну:

І виявляється що на всій величезній базі, яка просто заставлена бронетехнікою, якої має вистачити на цілу танкову армію, більш-менш візуально правильно, зберігаються десь з 100 танків, водночас "на папері" лише на цій базі видно "корпуси" понад тисяч машин.

Ну то якась дійсно далека база десь у Примор'ї. Можливо справи кращі ближче "до цивілізації". Наприклад, база під Улан-Уде, столиці Бурятії.

База зберігання
База зберігання бронетехніки, Улан-Уде. Координати 51.889076,107.5228678

Але схоже на цій базі винайшли нову секретну технологію зберігання танків. Корпус окремо, башта - окремо.

Або, бронетехніка, схожа на БМП-1, з якої тихою сапою зняли двигуни та кинули навіть не закрив моторно-трансмісійний відділи.

Аналогічну картину можливо побачити й по іншім базам зберігання по всій РФ. У Омську, із заваленими ангарами, або Ачинську, з деревами, які проросли через вантажівки.

Все це - залишки величезного міфу про нескінченний запас військової техніки РФ. Який, у головах рашистів, дозволяє гнати на війну з необмежених складів ешелони танків та бронемашин. Але реальність все ж таки сильно відрізняється від міфу. А він і так хитався від розуміння того, що всі ці машини на зберіганні стоять, як мінімум, без акумуляторів та радіостанцій. Але одна справа некомплект, а інша - дерево яке проросло скрізь башту.

І доволі детальний пошук по базах зберігання армії РФ показує, що приблизно так у більшості випадків. На мільйонну армію зустрічаються лише поодинокі випадки, коли із супутника все виглядає так, як повинно виглядати.

Читайте також: Битва за Донбас (важлива, але не остання) почалась: що треба знати - інтерв'ю Сергія Згурця