xcounter
#

Щоб "штампувати" ракети і танки, рашисти перейдуть на 12 годинний робочий день

23136
Процес виробництва ракет до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел
Процес виробництва ракет до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел

Російському ОПК не вистачає 20 тисяч кваліфікованих працівників, найматимуть безробітних та ув'язнених

Підприємства російських оборонно-промислових корпорацій "Ростех", "Роскосмос" та "Алмаз-Антей", розташовані в районі Уралу, перейшли на шестиденний робочий тиждень з 12-годинним робочим днем. До цього переліку входить "Уралвагонзавод" як основний виробник танків РФ, «Уралтрансмаш» як основний виробник артилерії, та підприємства-виробники апаратури для наведення ракет, зокрема зенітних.

Про це заявляють рашистські пропагандони із "ТАСС", посилаючись на слова глави Федерації профспілок Свєрдловскої області РФ Андрєя Вєтлужскіх.

Читайте також: Росія таємно передала одній із країн Африки ударні Ми-35 та транспортні Ми-17
Партія ТОС-1А "Буратино", які "Уралвагонзавод" передав армії РФ у вересні 2022 року, зображення з відкритих джерел

Зазначається, що законодавство РФ дозволяє запроваджувати на підприємствах ОПК шестиденний робочий тиждень та збільшувати тривалість робочих змін до 12 годин буквально "в рутинному режимі".

При цьому кремлівські пропагандони стверджують, що працівникам оборонних підприємств зарплату збільшать пропорційно збільшеній тривалості робочого дня. А працівники "цивільних" суміжних виробництв (наприклад, виробництво залізничних вагонів на "Уралвагонзаводі" або виробництво трамваїв на "Уралтрансмаші") – і далі працюватимуть за 8-годинним робочим днем, без змін.

САУ "Мста-С" в цеху рашистського "Уралтрансмашу", ілюстративне фото з відкритих джерел

Кремлівські пропагандони стверджують, що перехід підприємств російського ОПК на 12-годинний робочий день відбувається через збільшення держоборонзамовлення. Але схоже, що істинна причина – це нестача працівників для рашистської "оборонки".

За даними з відкритих джерел, станом на листопад 2022 року російському військово-промисловому комплексу не вистачало близько 20 тисяч кваліфікованих працівників. Щоб закрити таку "кадрову діру", губернатори регіонів намагаються вербувати безробітних, пропонуючи їм переїзд та пільги. А керівництво "Уралвагонзаводу" було вимушено навіть залучити 250 в'язнів на малокваліфіковані роботи по виробництву бронетехніки.

Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти мають міні-версію системи "Смерч" на 6 пускових і не знають, куди її "приткнути"