xcounter
#

Рашисти мають міні-версію системи "Смерч" на 6 пускових і не знають, куди її "приткнути"

19426
Виставкова модель російської РСЗВ під індексом 9А52-4, зображення - Janes
Виставкова модель російської РСЗВ під індексом 9А52-4, зображення - Janes

Досі таку "поробку" намагались продати В'єтнаму, а можливо почнуть виготовляти як "мобілізаційну зброю" для армії РФ

У В’єтнамі відбулась міжнародна оборонна виставка VIDEX-2022, під час якої російська компанія "Сплав" вкотре презентувала свою реактивну систему залпового вогню під індексом 9А52-4 на шасі КамАЗ-63501.

Таку машину можна назвати "міні-версією" РСЗВ "Смерч", або ж "шестиствольною версією" системи "Смерч", розробленої саме під умови Південно-Східної Азії. Про це пише портал Janes.

Читайте також: Яку кількість систем реактивної артилерії мають рашисти "в запасі", і що з цього отримають "чмобіки"
Дослідний зразок рашистської РСЗВ під індексом 9А52-4, ілюстративне фото з відкритих джерел

Показово, що росіяни з компанії "Сплав" на VIDEX-2022 показали навіть не дослідний зразок, а лише виставкову моделі свого міні-"Смерча". Хоча перша презентація такої системи під індексом "Кама" для того ж В’єтнаму відбулась ще 12 років. І судячи за фото з відкритих джерел, дослідний зразок системи 9А52-4 все є, і він був "учасником" різного роду пропагандистських виставок рашистів.

Орки з "Рособоронекспорту" стверджують, що їх міні-версія системи "Смерч" може стріляти на дальність від 20 до 120 км, залежно від типів використаних боєприпасів. І що керувати такою РСЗВ зможе обслуга лише в 2 особи.

Дослідний зразок рашистської РСЗВ під індексом 9А52-4 разом із ТЗМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Чому росіяни досі не змогли продати такий "виріб" на ринки "цільових" країн Південно-Східної Азії – питання лишається відкритим. Але не варто виключати, що рашисти можуть налагодити виробництво міні-"Смерча" під індексом 9А52-4 безпосередньо для потреб армії РФ, якій потрібна "мобілізаційна" зброя для "чмобіків".

Тим більш, що сьогодні під час свого брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов наголосив, що РФ хоче перевести війну "у тривале збройне протистояння, спрямоване на виснаження України та наших партнерів". Тому, наприклад, Кремль "нарощує показники власного виробництва техніки, зокрема за рахунок зниження якості продукції". Запуск серійного виробництва міні-"Смерча" для армії РФ в отаку описану тенденцію вкладається цілком.

Дослідний зразок рашистської РСЗВ під індексом 9А52-4, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти випробовують версію БМП-2, на якій стоїть спрощена "Епоха" з 57-мм гарматою