xcounter
#

У міноборони Німеччині розписалися, що їхні БМП Puma затримуються і будуть вже у 2024 році

15918
БМП Puma, фото — Rheinmetall
БМП Puma, фото — Rheinmetall

Німці кажуть, що затримка пов’язана з необхідністю провести ще низку різних робіт з їхніми БМП Puma

Оборонне відомство Німеччини на своїх офіційних ресурсах повідомило про затримку із постачанням модернізованих бойових машин піхоти Puma — як відзначає міноборони країни, перші машини Бундесвер мав прийняти до кінця 2023 року, але цю подію перенесли на початок 2024.

Як пояснюється у повідомленні, затримка з передачею машин пов’язана з проведенням низки необхідних доопрацювань БМП, зокрема з програмним забезпеченням. Ці роботи мають бути завершені у лютому наступного року, і тому перші машини військо отримає наприкінці цього місяця.

Читайте також: На тлі війни в Секторі Газа Німеччина може зняти ембарго на Eurofighter для Саудівської Аравії

Інших деталей у міноборони не уточнюють, запевняючи, що відомство тісно співпрацює з промисловими партнерами і що наразі "дотримані всі основні вимоги до проєктів тестування та навчання.

Нагадаємо, що йдеться про оновлення німецьких БМП Puma до стандарту S1, у рамках якого машини мають отримати протитанкові комплекси MELLS (Spike-LR), нові цифрові радіостанції, оглядові денні та нічні камери тощо.

Контракт на модернізацію першої партії з 154 одиниць БМП Puma до версії S1 було підписано 28 червня 2021 року, але після того, як під час навчань усі 18 БМП Puma, які брали у них участь, вийшли з ладу за 8 днів тренувань, Бундесвер відмовився від замовлень нових БМП.

Згодом у Rheinmetall на початку цього року заявили, що змогли доволі швидко відремонтувати усі машини, що втратили боєздатність під час навчань, і Федеральне управління Бундесверу з обладнання та підтримки в процесі експлуатації (BAAINBw) у квітні цього року дало контракт німецькій Projekt System & Management GmbH (PSM), спільному підприємству концернів Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та Rheinmetall, на модернізацію 143 БМП Puma до версії S1.

А у травні повідомлялося, що німецький уряд хоче замовити поставку 50 БМП для Бундесверу за фантастичним цінником у 30 млн євро за машину і з термінами поставки усієї партії до кінця 2026 року.

Читайте також: Німеччина має радянські ЗРК "Куб" та "Оса", але вони тільки для навчань