xcounter
#

Сухопутні війська ЗСУ хочуть крилаті ракети з дальністю до 500 км; російські Т-72 застрягли у багнюці; Польща позбудеться своїх БМП-1: події тижня від Defense Express

109240
Tomahawk, одна з найвідоміших крилатих ракет. Існував варіант GLCM для запуску з наземних пускових
Tomahawk, одна з найвідоміших крилатих ракет. Існував варіант GLCM для запуску з наземних пускових

У Сухопутних військах ЗСУ оголосили необхідність у крилатих ракетах для знищення наземних цілей на рубежі 500 км; з десяток російських Т-72 застрягли у багнюці; Польща розповіла, як планує нарешті позбутись від радянських БМП-1 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Росія "готує цілі" для українських ПТРК

Росія проведе низку тактичних навчань за участі військовослужбовців Південного військового округу (ПдВО). Найближчими тижнями на півдні РФ пройдуть більш ніж 30 двосторонніх ротних тактичних навчань, які розпочалися на 15 полігонах.

Читайте також: Польща хизується, що отримала від армії США замовлення на декілька сотень ПЗРК
Російські танки Т-72Б3 та інша бронетехніка візьмуть участь у навчаннях Південного військового округу
Російські танки Т-72Б3 та інша бронетехніка візьмуть участь у навчаннях Південного військового округу

Крім того, зазначається, що в кожному з цих навчань візьмуть участь близько 400 військовослужбовців та 80 одиниць військової та спеціальної техніки. До навчань будуть залучені танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-3, бронетранспортери БТР-82А, протитанкові ракетні комплекси "Корнет" та "Хризантема-С".

У США вдруге протестували AARGM-ER

Корпорація Northrop Grumman оголосила про успішне завершення других льотних випробувань своєї удосконаленої протирадіолокаційної ракети збільшеної дальності AGM-88G (AARGM-ER). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Завантаження ракети AARGM-ER на літак
Завантаження ракети AARGM-ER на літак

Так, відомо, що ВМС США запустили ракету 21 січня з літака F/A-18 Super Hornet – ракета успішно вразила наземну радіолокаційну ціль.

Зазначається, що під час випробувань була підтверджена здатність ракети виявляти, ідентифікувати, локалізувати та вражати наземну радіолокаційну систему ППО з великої відстані.

У Сухопутних військах ЗСУ оголосили необхідність у крилатих ракетах для знищення наземних цілей на рубежі 500 км

У Сухопутних військах Збройних Сил України оголосили напрям розвитку ракетних систем, які мають стати основою глобальної системи стримування від нападу на Україну. Мова йде про можливість високоточного ураження цілей на відстані до 500 км завдяки оперативно-тактичним комплексам з балістичними та крилатими ракетами.

Саме таке бачення розвитку було оголошено командуванням Сухопутних військ представникам оборонно-промислового комплексу України під час публічного заходу, на якому був присутній і Defense Express. Всі подробиці – в нашому матеріалі.

Польща розповіла, як планує нарешті позбутись від радянських БМП-1

У польських військових амбітні плани – отримати за понад десяток років 10 батальйонних комплектів нових бойових машин Borsuk, що замінять собою майже тисячу радянських БМП-1.

На заміну радянським БМП-1 в строю польської армії має прийти БМП Borsuk, фото ілюстративне
На заміну радянським БМП-1 в строю польської армії має прийти БМП Borsuk, фото ілюстративне

Агентство озброєнь Міноборони Польщі планує, що у 2022 році дослідний зразок перспективної бойової машини піхоти Borsuk остаточно пройде заводські та державні випробування, і підприємство-виробник Huta Stalowa Wola отримає контракт на серійне виробництво цієї БМП.

БМП-1 армії Польщі, фото ілюстративне
БМП-1 армії Польщі, фото ілюстративне

На цей час польські військові розраховують, що до 2035 року отримають 10 батальйонних комплектів БМП Borsuk, або ж 588 машин цього типу. Деталі – у нашому матеріалі.

З десяток російських Т-72 застрягли у багнюці, без допомоги екскаватора не обійшлося

У мережі з’явилося відео, на якому близько десятка російських танків застрягли у багнюці та не змогли вибратися з неї без допомоги екскаватора. На відео, опубліковане в Twitter-акаунті Liveuamap звернуло увагу видання Defence Blog.

Згодом волонтери виявили точне місцезнаходження цих танків – це дійсно Ростовська область, а танки застрягли неподалік бази 150-ї МСД ЗС РФ (в/ч 22265), це близько 28 км від кордону з Україною.

Гарних вихідних!

Читайте також: У РФ не чекають на Іл-112В у найближчі 9 років: збираються замість літаків пересісти на гелікоптери