xcounter
#

З десяток російських Т-72 застрягли у багнюці, без допомоги екскаватора не обійшлося (оновлено)

43795
Російські Т-72Б3 "підкорюють" парад, фото ілюстративне
Російські Т-72Б3 "підкорюють" парад, фото ілюстративне

Схоже, для деяких російських танків українські ПТРК не знадобляться: вони просто не доїдуть до цілі

У мережі з’явилося відео, на якому близько десятка російських танків застрягли у багнюці та не змогли вибратися з неї без допомоги екскаватора. На відео, опубліковане в Twitter-акаунті Liveuamap звернуло увагу видання Defence Blog.

Читайте також: ЗСУ провели перші навчання з використанням Т-64БМ2

"Відео, ймовірно з полігону в Ростовській області", – йдеться в текстівці до відео. На ньому можна побачити, як один екскаватор намагається витягнути російський танк (ймовірно, Т-72Б3) з багнюки, поки інші "чекають своєї черги".

Згодом волонтери виявили точне місцезнаходження цих танків – це дійсно Ростовська область, а танки застрягли неподалік бази 150-ї МСД ЗС РФ (в/ч 22265), це близько 28 км від кордону з Україною.

Це вже не перший "казус", що траплявся з російськими танками цього року. Так, у січні цього року один з користувачів Twitter опублікував відео, в якому російський танк звалив одну з опор лінії електропередач, залишивши без світла шість селищ.

Тим часом наразі в РФ проходять тактичні навчання за участі військовослужбовців Південного військового округу за участі, зокрема, танків Т-72Б3.

Водночас вчора, 10 лютого, в Україні стартували власні масштабні навчання, що були заплановані у відповідь на російсько-білоруські навчання "Союзная решимость – 2022".

Читайте також: Жодного шансу для "броні": Nexter показала, як САУ Caesar "знищує" танки Т-72 (відео)