xcounter
#

ЗСУ покажуть, на що здатні Bayraktar, Javelin та NLAW – в Україні пройдуть масштабні військові навчання

2736
Оператор ПТРК NLAW веде стрільбу з окопу, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Оператор ПТРК NLAW веде стрільбу з окопу, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Українські Збройні Сили не залишать без уваги активну військову діяльність РФ та Білорусі поблизу кордонів з Україною

Збройні Сили України проведуть власні масштабні навчання у відповідь на спільні російсько-білоруські навчання "Союзная решимость – 2022", які пройдуть поблизу кордону з Україною. Про це вчора, 7 лютого, розповів Міністр оборони України Олексій Рєзніков в ефірі ток-шоу Свобода слова на телеканалі ICTV.

"У них навчання будуть з 10 по 20 лютого, українські Збройні Сили теж працюють і сьогодні у нас так само паралельно, дзеркально відбуваються вже навчання", – зазначив очільник оборонного відомства.

Читайте також: ЗСУ відпрацювали стрільбу по танкам РФ із гармат МТ-12Р з радіолокаційним прицілом

Рєзніков зазначив, що навчання Збройних Сил України також триватимуть з 10 по 20 лютого і охоплять як низку полігонів поблизу таких міст, як Ковель, Овруч, Чугуєв, Чернігів, Суми, Одеса, Миколаїв (Широкий лан) та Херсон (Олешківські піски), так і "окремі майданчики".

Bayraktar TB2 ВМСУ
Bayraktar TB2 Військово-Морських Сил України

Під час навчань буде відпрацьовано застосування сучасної зброї, такої як ударно-розвідувальні безпілотні комплекси Bayraktar TB 2, а також протитанкових комплексів Javelin та NLAW, які Україна отримала від партнерів.

ПТРК Javelin пуск
Пуск протитанкової ракети ПТРК Javelin з дальністю пуску до 4 км оператором ЗСУ / Фото: "Донбас Реалії"

Нагадаємо, Збройні Сили України вже провели навчання із застосування ПТРК NLAW та вчилися знищувати цим протитанковим ракетним комплексом бронетехніку ворога під час вуличних боїв.

Крім того, українські військові регулярно проводять навчання із застосуванням ПТРК Javelin та використовують БПЛА Bayraktar TB2 для моніторингу позицій окупантів на Донбасі.

Читайте також: Війська США та Великобританії посилюють Польщу через побоювання вторгнення РФ в Україну