xcounter
#

Росія "готує цілі" для українських ПТРК, серед "мішеней" – танки Т-72Б3, а також БМП-3 та БТР-82А

32023
Російські танки Т-72Б3
Російські танки Т-72Б3

Тим часом в Україні з 10 по 20 лютого пройдуть масштабні навчання із застосуванням, зокрема, і ПТРК Javelin та NLAW

Росія проведе низку тактичних навчань за участі військовослужбовців Південного військового округу (ПдВО). Про це сьогодні, 8 лютого, повідомляє російське видання ТАСС із посиланням на пресслужбу ПдВО.

Т-72Б3 танки
Російські танки Т-72Б3 та інша бронетехніка візьмуть участь у навчаннях Південного військового округу

Так, найближчими тижнями на півдні РФ пройдуть більш ніж 30 двосторонніх ротних тактичних навчань, які розпочалися на 15 полігонах у Волгоградській області, Ставропольському краї, Адигеї, Чечні, Дагестані, Карачаєво-Черкесії, Північній Осетії, Інгушетії, а також на російських військових базах в Абхазії та Північній Осетії.

Читайте також: ЗСУ відпрацювали стрільбу по танкам РФ із гармат МТ-12Р з радіолокаційним прицілом
БМП-3
БМП-3 з бойовим модулем "Эпоха"

Зазначається, що в кожному з цих навчань візьмуть участь близько 400 військовослужбовців та 80 одиниць військової та спеціальної техніки. До навчань будуть залучені танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-3, бронетранспортери БТР-82А, протитанкові ракетні комплекси "Корнет" та "Хризантема-С".

Тим часом у виданні The Moscow Times зазначили, що ці навчання проходять "на фоні попереджень Заходу про те, що РФ може розпочати повномасштабну війну в Україні".

Водночас сьогодні, 8 лютого, Міністр оборони України Олексій Рєзніков анонсував масштабні військові навчання ЗСУ, які пройдуть з 10 по 20 лютого на низці військових полігонах.

Результат влучання із ПТРК NLAW, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Результат влучання із ПТРК NLAW, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

На цих навчаннях, зокрема, буде відпрацьовуватися застосування таких протитанкових ракетних комплексів, як Javelin та NLAW, які у випадку повномасштабної війни з РФ мають ефективно протистояти російським танкам та іншій бронетехніці.

Читайте також: РФ вкотре відкладає завершення заводських випробувань САУ "Лотос" для десантних військ