xcounter
#

Польща розповіла, як планує нарешті позбутись від радянських БМП-1

35944
На заміну радянським БМП-1 в строю польської армії має прийти БМП Borsuk, фото ілюстративне
На заміну радянським БМП-1 в строю польської армії має прийти БМП Borsuk, фото ілюстративне

У польських військових амбітні плани – отримати за понад десяток років 10 батальйонних комплектів нових бойових машин Borsuk, що замінять собою майже тисячу радянських БМП-1

Агентство озброєнь Міноборони Польщі планує, що у 2022 році дослідний зразок перспективної бойової машини піхоти Borsuk остаточно пройде заводські та державні випробування, і підприємство-виробник Huta Stalowa Wola отримає контракт на серійне виробництво цієї БМП.

На даний момент польські військові розраховують, що до 2035 року отримають 10 батальйонних комплектів БМП Borsuk, або ж 588 машин цього типу. Про це пише польський портал Defence24.

Читайте також: Армія США почала приймати на озброєння модернізовані БМП Bradley M2A4
БМП-1 армії Польщі, фото ілюстративне

Бойова машина піхоти Borsuk озброєна безпілотним бойовим модулем ZSSW-30, в набір озброєння якого входить 30-мм гармата Mk 44/S Bushmaster II, пускова установка ПТУР Spike-LR та 7,62-мм кулеметом, з удосконаленою системою керування вогнем.

БМП Borsuk покликана замінити собою радянські БМП-1, що досі перебувають в строю польської армії.

Польська БМП Borsuk, фото ілюстративне

Армія Польщі має в своєму розпорядженні до 1000 одиниць БМП-1. Частина з цих бойових машин пройшла незначну модернізацію, яка полягає в установці оптико-електронних пристроїв спостереження. Озброєння при цьому залишилось незмінним – гармата калібру 73 мм.

Передбачається, що частину своїх БМП-1 поляки таки модернізують, аби забезпечити "плавний хід" переозброєння на БМП Borsuk. Темп виробництва в один батальйонний комплект на рік не дає широкого простору для маневру в питанні відмови від техніки радянського виробництва.

БМП-1 армії Польщі, фото ілюстративне
Читайте також: Армія РФ почала отримувати модернізовані БМП-1