xcounter
#

Що об’єднує "Панцир", Ка-52 та X-101, чому рашисти бояться корветів з "Калібрами" та де шукати "Буратино" на Херсонщині: події тижня війни від Defense Express

72154
Ка-52 рашистських окупаційних військ
Ка-52 рашистських окупаційних військ

У "Панцирі" та Ка-52 знайшли американську електроніку зі звалищ у Китаї, рашисти бояться запускати "Калібри" з аварійних корветів, ЗСУ отримали "підказку", де шукати самохідні вогнемети "Буратино" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Американська електроніка в російській зброї

Схоже на те, що у техніці армії РФ використовують чипи зі смітників, інакше важко пояснити знаходження мікросхем від компаній, які вже давно зникли.

Читайте також: Вогонь з гаубиці M777 від першої особи: два відео в яких видно, як працює розрахунок у всіх деталях
ЗРГК "Панцирь"
ЗРГК "Панцирь"

Детальний огляд російської захопленої та пошкодженої техніки, який проводять фахівці зі Збройних Сил України, показує, що військово-промисловий комплекс РФ активно використовує електроніку американського виробництва.

Ракети Х-101 на пілонах під крилом Ту-95
Ракети Х-101 на пілонах під крилом Ту-95

Зокрема, як пише The Warzone, саме чіпи з США були помічені у машині 9С932-1 комплексу "Барнаул-Т", зенітному ракетно-гарматному комплексі "Панцирь", ударному вертольоті Ка-52 та крилатій ракеті Х-101. Деталі – у нашому матеріалі.

Рашисти бояться запускати "Калібри"

Головне управління розвідки Міноборони України розповіло, що моряки Каспійської флотилії ВМФ РФ відмовляються виконувати свої бойові завдання.

Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Причина – через довготривалі санкції Заходу рашисти не могли купувати блоки апаратури, необхідні для підтримання боєздатності їх кораблів. Тому орки "імпортозаміщувались" за допомогою електроніки для побутової техніки китайського виробництва. Більше деталей – на сторінках Defense Express.

США зрештою відмовилися від "супердалекобійної гармати"

Армія США вирішила скасувати науково-технічні дослідження, що проводилися у рамках потенційної програми розробки стратегічної гармати великої дальності (SLRC), повідомляє видання Defense News. Розробники так і не змогли "приборкати" дальність у неймовірні 2000 км.

Extended Range Cannon Artillery (ERCA), фото ілюстративне
Extended Range Cannon Artillery (ERCA), фото ілюстративне

Програму визнали неперспективною і вирішили спрямувати вивільнені кошти на інші проєкти. Йдеться про чотири інші програми, які повинні бути реалізовані у діючих армійських підрозділах у 2023 році: гармата підвищеної дальності ERCA; гіперзвукова зброя LRHW; протикорабельні ракети середньої дальності MRC; високоточна ударна ракета PrSM.

ЗСУ отримали "підказку", де шукати самохідні вогнемети "Буратино"

Речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник сьогодні під час свого брифінгу розповів, що орки готуються до наступальних та контрнаступальних дій в Херсонській області.

Російські окупанти на Херсонщині, фото ілюстративне
Російські окупанти на Херсонщині, фото ілюстративне

Тому, наприклад, в районі міста Берислав на Херсонщині рашисти зосередили одразу три самохідні вогнеметні системи ТОС-1 "Буратино". І в той же район вони перекинули до 2 тисяч "багнетів", головним чином – підрозділи "Росгвардії" та частини із примусово мобілізованих на окупованих територіях Донбасу. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Стало відомо, що може стримати передачу Україні тактичних ракет ATACAMS від США

CNN написало, що адміністрація Байдена готує передачу Україні реактивних систем залпового вогню типу M270 та HIMARS, із яких можна запускати навіть тктичні ракети типу MGM-140 ATACAMS.

Американська реактивна система залпового вогню M270 і тактична ракета MGM-140 ATACAMS, ілюстративне фото з відкритих джерел
Американська реактивна система залпового вогню M270 і тактична ракета MGM-140 ATACAMS, ілюстративне фото з відкритих джерел

Офіційне рішення про передачу таких систем може бути оголошено на наступному тижні. Які можуть бути свої "підводні камені" в цій історії - вирішили вказати автори порталу The Drive у своїй публікації. Деталі переказує Defense Express.

Читайте також: Які особливості має "автоматизований" рашистський ПЗРК "Верба"