xcounter
#

Рашисти "доплавались", бояться запускати "Калібри" з аварійних корветів у Каспійському морі

108346
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Спочатку окупанти "нафарширували" свої кораблі контрафактними китайськими запчастинами. А тепер бояться, що кожен вихід у море їх кораблів може стати останнім

Головне управління розвідки Міноборони України розповіло, що моряки Каспійської флотилії ВМФ РФ відмовляються виконувати свої бойові завдання.

Причина – через довготривалі санкції Заходу рашисти не могли купувати блоки апаратури, необхідні для підтримання боєздатності їх кораблів. Тому орки "імпортозаміщувались" за допомогою електроніки для побутової техніки китайського виробництва.

Читайте також: Росіяни перекинули морську піхоту із Каспійського моря для "утилізації" під Маріуполем
Артилерійський корвет Каспійської флотилії ВМФ РФ "Махачкала", ілюстративне фото довоєнних часів

Ворожі моряки розуміють, чим може обернутись таке "імпортозаміщення" - буквально "квитком в один кінець".

Командування Каспійської флотилії ВМФ РФ витік такої інформації намагається "закупорити", погрожує дати по 15 років за державну зраду. Але такі погрози не стримують орків від того, щоб написати "чєлобітную" на ім’я Путіна та Шойгу, щоб "викрити" махінації свого командування.

Пуск ракети "Калибр" з ракетного корвета "Град Свияжск" Каспійської флотилії ВМФ РФ в 2017 році, фото з відкритих джерел

До свого повідомлення ГУР МОУ також додало перелік викритих військових злочинців із складу Каспійської флотилії, із якого можемо зробити припущення – через технічні неполадки рашисти не ризикнули перекидати із Каспію в Чорне море для ведення війни проти України в 2022 році свої сім десантних катерів проекту 11770 "Серна" та один десантний катер "Атаман Платов" проекту 21820 "Дюгонь".

Десантні катери Каспійської флотилії ВМФ РФ виконують демонстративний перехід на Чорне море, квітень 2021 року

В складі Каспійської флотилії ВМФ РФ є три ракетні корвети-носії "Калібрів", що належать до проекту 21631 "Буян-М" - "Град Свияжск", "Углич" та "Великий Устюг". Сумарний залп цих трьох кораблів може сягати 24 крилатих ракети "Калібр".

З відкритих джерел відомо, що рашисти використовували свої ракетні корвети Каспійської флотилії для ударів по Сирії в 2015 році, і для бойової служби в Середземному морі у 2019 році. І це саме той випадок, коли корумпованість ворога зіграла нам користь, раз орки виявились нездатні залучити для нових ударів по Україні ще три кораблі-носії "Калібрів" на Каспії. Окрім ще чотирьох ракетних кораблів, що застрягли біля берегів Сирії.

Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ на маневрах, ілюстративне фото довоєнних часів

Бо тут варто пригадати - Генштаб ЗСУ у своєму зведенні за 27 лютого розповідав, що рашисти для ударів по Україні задіяли свої ракетні кораблі в тому числі й на Каспійському морі.

Читайте також: Якщо Україна отримає протикорабельні ракети Harpoon, то як швидко зможе розблокувати порти Чорного моря